Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 104
projektov

Štúdia balanced scorecard pre akademickú inštitúciu

«»
Prípona
.pdf
Typ
bakalárska práca
Stiahnuté
10 x
Veľkosť
0,7 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
9230
Posledná úprava
03.07.2018
Zobrazené
880 x
Autor:
skuro
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Balanced Scorecard je nástroj strategického manažmentu, ktorý používa čím ďalej tým viac firiem. Je zrozumiteľný a vďaka strategickým mapám a rozdeleniu cieľov do štyroch dimenzií zahŕňa v svojom plánovaní všetky úrovne podniku, čo napomáha k pochopeniu a lepšiemu plneniu cieľov.
V mojej práci je návrh prototypu Balanced Scorecard pre akademickú inštitúciu. V praxi by takýto systém pomohol univerzite k spoľahlivejšiemu plneniu cieľov. Pomohol by k zvýšeniu kvality výučby, práce na projektoch, zlepšil financovanie atď. Na realizáciu prototypu je použitý Cognos 8 Business Intelligence, Metric Studio.
V prvej kapitole sa práca venuje problematike Balanced Scorecard. Je v nej popísaná metodika zameranie jednotlivých dimenzií ako aj výhody a riziká zavádzania Balanced Scorecard. Druhá kapitola je venovaná návrhu Balanced Scorecard pre Technickú univerzitu v Košiciach. Sú v nej zadefinované ciele pre jednotlivé dimenzie, ich metriky a iniciatívy. V Tretej kapitole je softvérová implementácia ako aj popis softvéru Cognos 8 Business Intelligence. Štvrtá kapitola hodnotí výsledky.

Kľúčové slová:

balanced scorecard

akademická inštitúcia

dimenzovanie

interné procesy

metric studio

implementácia



Obsah:
  • Zoznam obrázkov -9-
    Zoznam tabuliek -10-
    Zoznam symbolov a skratiek -11-
    Slovník termínov -12-
    Úvod -13-
    1. Balanced Scorecard -14-
    1.1. Finančná dimenzia -15-
    1.2. Zákaznícka perspektíva -16-
    1.3. Dimenzia interných procesov -17-
    1.4. Dimenzia učenia sa a rastu -17-
    1.5. Vzťah príčina následok -17-
    1.6. Implementacia BSC -18-
    1.7. Postup zavádzania BSC podla FORBES 500 -19-
    1.8. Hlavné dôvody zavádzania BSC -20-
    1.9. Hlavné bariéry implementácie BSC -22-
    1.10. Riziká implementácie BSC -23-
    2. Návrh systému BSC pre akademickú inštitúciu -23-
    2.1. Finančná dimenzia -24-
    2.2. Zákaznícka dimenzia -24-
    2.3. Dimenzia interných procesov -26-
    2.4. Dimenzia učenia a rastu -27-
    3. Cognos 8 Business Intelligence- Metric Studio -28-
    3.1. Tvorba Scorecardov -29-
    4. Zhodnotenie výsledkov prototypu Balanced Scorecard -30-
    4.1. Finančná dimenzia -31-
    4.2. Zákaznícka dimenzia -31-
    4.3. Dimenzia interných procesov -31-
    4.4. Dimenzia učenia sa a rastu -31-
    5. Záver -33-
    Zoznam použitej literatúry -34-
    Prílohy -36-
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko