Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 026   projektov
0 nových

Vplyv automobilov na životné prostredie

«»
Prípona
.doc
Typ
bakalárska práca
Stiahnuté
9 x
Veľkosť
0,4 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
31082
Posledná úprava
19.04.2010
Zobrazené
955 x
Autor:
eviku114
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vývoj a rozvoj dopravy ovplyvňuje potreba prepravovať tovar a osoby. Doprava zohráva významnú úlohu v sociálnom a ekonomickom rozvoji štátu. V súčasnosti je neoddeliteľnou súčasťou celej spoločnosti. S rastom vývoja dopravy rastú aj jej pozitívne a negatívne vplyvy.

Negatívne vplyvy vo vzťahu k životnému prostrediu, sú najmä vyššie zaťaženie životného prostredia škodlivými emisiami hluku, vibrácií, rozsiahly záber pôdy, spôsobuje zdravotné a bezpečnostné riziká. Tieto negatívne vplyvy dopravy sú podmienené zvyšujúcimi sa prepravnými požiadavkami spoločnosti, v súvislosti s procesom globalizácie, čo sa premieta do nárokov na dopravnú infraštruktúru.

Úlohou práce je sumarizovať poznatky vplyvu cestnej dopravy na životné prostredie a poukázať na možnosti znižovania negatívneho pôsobenia dopravy.

Kľúčové slová:

automobil

životné prostredie

znečistenie životného prostredia



Zdroje:
  • [1] LIŠČÁK, Š., MATĚJKA, R., RIEVAJ, V., ŠULGAN, M., : Prevádzkové charakteristiky vozidiel, EDIS – vydavateľstvo ŽU, 2004. 177s. ISBN 80-8070-247-0
  • [2] HLAVŇA, V., KUKUČA, P., ISTENÍK, R., LABUDA, R., LIŠČÁK, Š., : Dopravný prostriedok – jeho motor, EDIS – vydavateľstvo ŽU, 2003. 442. ISBN 80-8070-046-X
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko