Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 119
projektov

Vyhodnotenie nákladov na kvalitu a bezpečnosť potravín vo vybranom podniku cestovného ruchu

«»
Prípona
.docx
Typ
diplomová práca
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,4 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
47590
Posledná úprava
04.06.2019
Zobrazené
901 x
Autor:
betus.holovacova
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Cieľom predkladanej diplomovej práce je vyhodnotenie celkových nákladov v stravovacom zariadení spoločnosti Kúpele Vyšné Ružbachy, a.s. a následné vypracovanie návrhu na sledovanie nákladov na kvalitu a bezpečnosť potravín. Práca pozostáva z troch kapitol. Obsahuje jedenásť grafov, šesť tabuliek a šesť príloh. Prvá kapitola je venovaná súčasnému stavu riešenej problematiky, vymedzeniu pojmov kvalita potravín, bezpečnosť potravín, systémom manažérstva kvality a nákladom na kvalitu. V ďalšej časti sme si stanovili hlavný cieľ, čiastkové ciele a metodiku a metódy skúmania práce. Záverečná kapitola sa zaoberá vyhodnotením ekonomických ukazovateľov podniku cestovného ruchu a vyhodnoteniu nákladov stravovacieho zariadenia v podniku. Výsledkom riešenia danej problematiky je návrh na sledovanie a vyhodnocovanie nákladov na kvalitu a bezpečnosť potravín.

Kľúčové slová:

Kvalita potravín

bezpečnosť potravín

náklady

systémy manažérstva



Obsah:
  • OBSAH
    ZOZNAM SKRATIEK A ZNAČIEK 9
    ÚVOD 10
    1 SÚČASNÝ STAV RIEŠENEJ PROBLEMATIKY DOMA A V ZAHRANIČÍ 11
    1.1 Vymedzenie pojmu kvalita potravín 11
    1.1.1 Kvalita výrobkov 13
    1.1.2 Metódy a nástroje riadenia kvality 13
    1.2 Vymedzenie pojmu bezpečnosť potravín 15
    1.3 Systémy manažérstva kvality 16
    1.4 Systémový prístup k bezpečnosti potravín 17
    1.4.1 Systém HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) 18
    1.4.2 Systém manažérstva bezpečnosti potravín podľa STN EN ISO 22000:2006 20
    1.5 Legislatívne nástroje kvality a bezpečnosti potravín v EÚ 21
    1.6 Náklady na kvalitu 23
    1.6.1 Definícia nákladov na kvalitu a ich rozdelenie 23
    1.6.2 Modely nákladov na kvalitu 29
    1.6.3 Skryté náklady na kvalitu 33
    1.7 Kúpeľníctvo ako významný druh cestovného ruchu 34
    1.7.1 Historický vývoj kúpeľníctva v Slovenskej republike 34
    2 CIEĽ A METODIKA PRÁCE 37
    3 VÝSLEDKY PRÁCE A DISKUSIA 39
    3.1 Profil spoločnosti Kúpele Vyšné Ružbachy, a.s. 39
    3.1.1 Základné informácie o spoločnosti 39
    3.1.2 História kúpeľov 41
    3.1.3 Liečebné procedúry a indikácie 42
    3.1.4 Ubytovacie zariadenia 43
    3.1.5 Stravovacie zariadenia 44
    3.1.6 Systém manažérstva kvality podľa normy ISO 9001:2015 48
    3.2 Zhodnotenie ekonomických ukazovateľov 49
    3.3 Vyhodnotenie nákladov v stravovacom zariadení 54
    3.4 Zhodnotenie výsledkov a návrhy 59
    ZÁVER 62
    ZOZNAM POUŽITEJ LITERATÚRY 64
    PRÍLOHY 70
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko