Popis:
V Projekte som sa rozhodla vypracovať podnikateľský plán týkajúci sa prevádzkovania reštaurácie. Názov pod ktorou bude reštaurácia vystupovať na trhu je Healthy Food.
Na svoju podnikateľskú činnosť použijem vlastné a cudzie zdroje financovania. Priestory na prevádzku reštaurácie budú prenajaté na námestí SNP v Banskej Bystrici.
Firma nepodceňuje riziká, ktoré zo sebou podnikanie prináša. Bude sa snažiť prispôsobiť chod svojej prevádzky k očakávaným rizikám. Existujú však riziká, ktoré reštaurácia nedokáže ovplyvniť, ako politické, sociálne a niektoré finančné riziká. Taktiež to môžu byť riziká, ktoré nemožno ničím ovplyvniť, ako krádeže a živelné pohromy.
Pre správny chod podnikov je veľmi dôležitá prezentácia. Reštaurácia sa bude snažiť vytvárať reklamu, ktorá ovplyvní potencionálnych zákazníkov.
Reštaurácia sa nezameriava len na podávaní jedál, ale aj na učenie ľudí o správnej životospráva a pôsobenia vyvážených potravín na ľudský organizmus. Reštaurácia sa bude snažiť vytvoriť konkurenciu najme fast food spoločnostiam.
Čo sa týka vplyvu na životné prostredie, tak zo strany vedenia podniku a jej zamestnancov je snaha, čo najkladnejšie vplývať na životné prostredie, a to používaním ekologických materiálov, ale aj energetických vstupov, a samozrejme separuje odpad.
Kľúčové slová:
investičný projekt
organizácia
riadenie spoločnosti
marketingová stratégia
personálny plán
Obsah:
- Zhrnutie 4
II Hlavná časť projektu 8
1. Charakteristika firmy 8
1.1 Predmet podnikania 8
1.2 Ciele firmy 8
2. Organizácia a riadenie spoločnosti 9
2.1 Organizačná štruktúra 9
2.2 Charakteristika pracovníkov 10
2.3 Odmeňovanie zamestnancov 10
2.4 Informačný systém 11
3. Analýza trhu a konkurencie 12
3.1 Analýza trhu 12
3.2 Analýza zákazníkov 14
3.3 Swot analýza 15
4. Marketingová stratégia 16
4.1 Výrobková stratégia 16
4.2 Cenová stratégia 16
4.3 Distribučná politika 16
4.4 Komunikačná politika 16
5. Proces poskytovania služieb 17
5.1 Analýza kapacít 17
6. Materiálové vstupy a energie 18
7. Veľkosť a umiestnenie reštaurácie 18
8. Technicko-technologické zabezpečenie projektu 20
9. Personálny plán 20
9.1 Požiadavky na zamestnanca 20
9.2 Mzdové náklady 21
10. Implementačný plán 22
11. Analýza rizikovosti 22
11.1 Riziká 22
12. Finančno-ekonomická analýza 23
12.1 Cieľ investičného projektu 23
12.2 Štruktúra investičného kapitálu 23
12.3 Celková potreba kapitálu 24
12.4 Štruktúra očakávaných výnosov 25
12.5 Štruktúra predpokladaných nákladov 25
12.6 Štruktúra očakávaných CASH FLOW realistické 27
12.7 Štruktúra očakávaných CASH FLOW optimistické 29
12.8 Štruktúra očakávaných CASH FLOW pesimistické 30
12.9 Dynamické metódy hodnotenia efektívnosti IP 33
12.10 Doplnkové metódy hodnotenia IP 33
12.11 Stanovenie údajov pre potreby ďalších analýz 34
13. Návrh záruk projektu 36
14. Dopad investície na životné prostredie 36
III. Záver 37