Popis:
V našom projekte je vysvetlené, znázornené a napísané ako by bolo možné začať podnikať ako živnostník v Košiciach. Jedná sa občerstvenie s vlastnou predajňou, pričom sú zabezpečený dodávatelia . Ide o výrobu hamburgerov, hotdogov a bagiet, pričom denná výrobná kapacita je približne 36 hamburgerov, 41 hotdogov a 28 bagiet. Pre túto produkciu máme zabezpečený odbyt. Našimi odberateľmi budú: zákazníci. Dodávateľov pre tento druh výroby je mnoho, pečivo hlavný produkt mám bude poskytovať firma MEDEA - Košice a Šariské pekárne a cukrárne Prešov , mäsové výrobky - Mäso Spiš, a čerstvej zeleniny od súkromného podnikateľa Christova, mliečne výrobky od firmy ROTOR.- Košice .
Výrobná technika bude zakúpená vo výbornom stave od firmy Whirpool, priestory získame do prenájmu od jeho vlastníka . Priestory je potrebné upraviť podľa našich potrieb. Nábytok a potrebné zariadenie do predajne budú zakúpené - jedná sa o regál, pult, počítač, registračnú pokladňu a pod.
Zdroje na podnikanie sú z úveru od Slovenskej Sporiteľne a investície majiteľov. Cieľom firmy je postupné splatenie úveru, neskôr vrátenie vkladov do investície, vyčlenenie finančných prostriedkov na zakúpenie lepšej a modernejšej techniky, dosiahnutie kladného hospodárskeho výsledku, a dosiahnutie nárastu objemu zisku
Kľúčové slová:
fitma
marketind
trh
dodávateľ
zisk
náklady
cash flow
straty
Obsah:
- 1 Zhrnutie projektu -3-
2 Opis firmy -4-
2.1 Ciele firmy -4-
2.2 Charakteristika -5-
3 Opis výrobku 5
4 Výrobný proces 5-7
4.1 Zásobovanie a zásoby -7--8
5 Marketing a predaj -8--9
6 Trh a dodávatelia -9--10
7 Organizačný plán stánku s občerstvením, zamestnanci -10--12
8 Dopad na životné prostredie -13-
9 Finančné plány -13-
9.1 Náklady -13--15
9.2. Zisk -15-
9.3. Reálny cash flow -15-
9.4 Súvaha firmy -16-
9.5 Výkaz ziskov a strát -16-
9.6. S.w.o.t. analýza 17
Prílohy 18-20