Praca z podnikovo-hospodárskej náuky 3 - založenie podniku - reštaurácie
Prípona
.doc |
Typ
ekonomický plán |
Stiahnuté
21 x |
Veľkosť
0,4 MB |
Jazyk
slovenský |
ID projektu
4150 |
Posledná úprava
27.05.2017 |
Zobrazené
4 213 x |
Autor:
- |
Zdieľaj na Facebooku |
Detaily projektu |
Popis:
TÁDŽ MAHAL predstavuje podnik služieb, reštauráciu. Predmetom činnosti je príprava Indických jedál, ktoré sa podávajú priamo v príjemnom prostredí reštaurácie. Okrem priamej konzumácie jedál reštaurácia uskutočňuje donášku telefonicky objednaných jedál priamo do domu. Donáška jedál priamo v Banskej Bystrici sa realizuje bez poplatku. Tento typ podniku a celkový predmet podnikania som si zvolila, pretože v Banskej Bystrici nie je reštaurácia poskytujúca špeciality indickej kuchyne.
Miesto podnikania
Reštaurácia TÁDŽ MAHAL sídli v centre Banskej Bystrice na Hornej Striebornej 20. Toto miesto je veľmi výhodné pretože reštaurácia je v bočnej uličke smerujúcej na Námestie SNP, kadiaľ denne prechádza veľké množstvo ľudí. Tak isto je tu veľké množstvo firiem a obchodov, ktorých zamestnanci môžu využívať zvýhodnené obedové menu našej reštaurácie. Neďaleko reštaurácie sa nachádza parkovisko, čo môže prilákať zákazníkov aj iných častí mesta.
Právna Forma
Reštaurácia TÁDŽ MAHAL je spoločnosťou s ručením obmedzeným. Túto formu podnikania sme si vybrali pretože spoločníci ručia za záväzky spoločnosti len do výšky svojich nesplatených vkladov a nie neobmedzene ako je to napríklad pri živosti. Výhodou je aj väčšia pravdepodobnosť získania finančnej výpomoci vo forme úveru. Ďalšou výhodou tejto formy podnikania je relatívne nízke základné imanie, ktoré pri tejto právnej forme predstavuje min. 200 000 Sk.
Kľúčové slová:
založenie podniku
kalkulácie
podnikanie
právna forma
konkurencia
zásobovanie
majetok
podnik
Obsah:
- Výber typu podniku a predmet podnikania 3
Miesto podnikania 3
Právna Forma 3
Nutné podmienky podnikania 3
Väzby podniku s finančnými inštitúciami 7
Ciele podniku 8
Majetok podniku a zdroje krytia 9
Odpisovanie majetku 10
Konkurencia 10
Zákazníci 11
Dodávatelia 11
Reklama podniku 11
Zásobovanie 12
Náklady 13
Výpočet nulového bodu 14
Nákladová kalkulácia 14
Cenová kalkulácia 15
Pracovníci 15
Odmeňovanie 16
Výsledok hospodárenia podniku 18
Riadenie podnikových činností 18
Ukončenie podnikania 20
Prílohy 21
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.