Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 119
projektov

Jedálniček vyváženej stravy

«»
Prípona
.docx
Typ
iné
Stiahnuté
2 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
45588
Posledná úprava
19.01.2015
Zobrazené
1 688 x
Autor:
peter.zupa
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Ako správne, kedy a čo jesť a v akom množstve.

Kľúčové slová:

strava

stravovanie

cvičenie

raňajky

večera

tréning



Obsah:
  • stravovanie ezlepková strava je zatiaľ jedinou možnou liečbou celiakie. Pritom treba dbať na to, aby ste sa zriekli všetkých potravín vyrobených z obilnín obsahujúcich lepok.
    Mäso, ryby, vajcia: obsahujú bielkoviny, tuky, minerálne látky a vitamín¤B. Aj rastlinné zdroje bielkovín, ako je tofu, ale čiastočne aj strukoviny, môžeme pripočítať k tejto skupine. Každý deň by sme mali striedavo jesť jednu porciu mäsa alebo rýb (asi 100 - 120 g), alebo ako alternatívu dvakrát do týždňa strukoviny (asi 60 g) či iné alternatívne zdroje bielkovín. Najzdravšie je chudé hovädzie mäso, hydina a ryby. Vajcia by sme pre ich vysoký obsah cholesterolu mali jesť maximálne dvakrát do týždňa.

Zdroje:
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko