Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 119
projektov

Postup k laboratórnym cvičeniam z predmetu Metódy mikrobiologického skúšania potravín

«»
Prípona
.zip
Typ
manuál
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
46932
Posledná úprava
27.03.2017
Zobrazené
1 680 x
Autor:
jessica.szokeova
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Postup na labák č. 3 a 4 z Metód mikrobiologického skúšania potravín. Ako postupovať pri práci + protokol, ako správne napísať, všetky podtriedy, atď.

Ukážka:

PRÁCA č. 3
CIEĽ PRÁCE: Mykologické vyšetrenie vybraného výrobku potravín.
POSTUP PRÍPRAVY:
Úloha č.1: Stanovenie počtu kvasiniek a vláknitých mikroskopických húb v čiernom korení.
a) Nariedenie vzorky desiatkovým systémom riedenia.
Sterilnú peptónovú vodu s Tweenom 80 na prípravu základného riedenia (prvé riedenie) máte pripravenú v objeme 45 ml. Navážte na sterilný alobal (odber vzorky sterilnou lyžičkou) požadované množstvo čierneho korenia a pridajte do banky so sterilným roztokom. Každá skupina si vyberie jednu vzorku. Banku označte číslom skupiny a stupňom riedenia a nechajte pretrepávať na laboratórnej trepačke 20 minút.

Kľúčové slová:

postup

metódy mikrobiologického skúšania potravín

príprava

mikroskop

kultivácia

systém riadenia



Obsah:
  • Cieľ práce:
    Postup prípravy:
    Úloha č. 1:
    Úloha č. 2:

Zdroje:
  • univerzita SPU
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko