Postup k laboratórnym cvičeniam z predmetu Metódy mikrobiologického skúšania potravín
«»
Popis:
Postup na labák č. 3 a 4 z Metód mikrobiologického skúšania potravín. Ako postupovať pri práci + protokol, ako správne napísať, všetky podtriedy, atď.
Ukážka:
PRÁCA č. 3
CIEĽ PRÁCE: Mykologické vyšetrenie vybraného výrobku potravín.
POSTUP PRÍPRAVY:
Úloha č.1: Stanovenie počtu kvasiniek a vláknitých mikroskopických húb v čiernom korení.
a) Nariedenie vzorky desiatkovým systémom riedenia.
Sterilnú peptónovú vodu s Tweenom 80 na prípravu základného riedenia (prvé riedenie) máte pripravenú v objeme 45 ml. Navážte na sterilný alobal (odber vzorky sterilnou lyžičkou) požadované množstvo čierneho korenia a pridajte do banky so sterilným roztokom. Každá skupina si vyberie jednu vzorku. Banku označte číslom skupiny a stupňom riedenia a nechajte pretrepávať na laboratórnej trepačke 20 minút.
Kľúčové slová:
postup
metódy mikrobiologického skúšania potravín
príprava
mikroskop
kultivácia
systém riadenia
Obsah:
- Cieľ práce:
Postup prípravy:
Úloha č. 1:
Úloha č. 2:
Zdroje:
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.