Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Meranie vlhkosti obilnín (Pšenica, Jačmeň, Pšenična múka)

«»
Prípona
.docx
Typ
meranie
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
0,4 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
48316
Posledná úprava
24.02.2023
Zobrazené
454 x
Autor:
mother.rats
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Laboratórna práca obsahuje nielen teóriu, ale aj úplný výpočet údajov, pomocou ktorých je ľahké pochopiť, ako a z čoho sme tieto čísla získali. Tiež si môžete pozrieť literatúru použitú na záver. Jednoducho povedané, táto práca spĺňala všetky požiadavky, ktoré sa od nej vyžadovali, pričom mala podrobný popis každého kroku.
...
Postup:
1. Korekciu teploty vykoná vlhkomer automaticky.
2. Druh meraného materiálu zvolíme pomocou prepínača na ľavej strane prístroja.
3. Do odmerky naberieme vzorku po vrchný okraj. Vyskrutkujeme veko, vzorku nasypeme do spodnej časti snímača a zarovnáme. V prípade veľkých častíc použijeme snímač so zúbkovanými elektródami.
4. Nasadíme veko a zaskrutkujeme ho aj pomocou kľúča na doraz.
5. Snímač nasadíme na prístroj, zvolíme na prístroji meranú plodinu a krátko stlačíme tlačidlo Meranie (modré tlačidlo).
6. Najprv sa na displeji objaví zvolená plodina a potom výsledok merania.
7. Nepodrvenú vzorku nasypeme naspäť do fľaše, premiešame, znovu naplníme odmerku a opakujeme meranie. Podrvenú vzorku odkladáme do inej nádoby.
8. Zistíme 10-krát vlhkosť každej z pripravených vzoriek, vypočítame priemerné hodnoty a ohodnotíme ich absolútnou aj relatívnou pravdepodobnou chybou.
...

Kľúčové slová:

obilnina

obilniny

vlhkosť

vlhkosť obilnín

meranie vlhkosti

vlhkomer

pšenica

jačmeň

gravimetrická metóda

relatívna vlhkosť

bezpečnosť potravín

kontrola potravín

potravina

potraviny



Obsah:
  • Pomôcky
    Teoretický úvod
    Postup
    Tabuľky a výpočty (Pšenica, Jačmeň, Pšenična múka)
    Záver
    Literatúra

Zdroje:
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko