Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Bielkoviny mlieka

«»
Prípona
.doc
Typ
poznámky
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
46044
Posledná úprava
24.08.2015
Zobrazené
954 x
Autor:
mvdralex
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
V kravskom mlieku sa nachádzajú bielkoviny v množstve 2,8 až 3,7 g/ 100 g. Z tohoto množstva asi 6 g tvoria bielkoviny mliečneho séra (albumíny, proteózy, globulíny a peptóny), iné bielkoviny sú v množstve 0,6 g/ 100g a ostatná, teda najväčšia časť pripadá na typickú mliečnu bielkovinu - kazeín, asi 3 g/ 100 g.

Kazeín

Kazeín je typická mliečna bielkovina, ktorá sa nikde inde v prírode nevyskytuje. Vzhľadom na naviazaný fosfor sa kazeín zaraďuje medzi fosfoproteíny. Kazeín představuje zmes rôznych kazeínov. Za pôvodné kazeíny mlieka sa považuje αs1, αs2, β a κ kazeín. Alfa s a beta kazeíny viažu vápnikové ióny.
...

Kľúčové slová:

mlieko

bielkoviny

kazeín

srvátka

mliečne žľazy



Obsah:
  • Bielkoviny mlieka
    Kazeín
    Srvátkové bielkoviny mlieka
    Zmeny bielkovinového spektra
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko