Popis:
Čerstvé mäso
3. Po vykonaní kontrol uvedených v bodoch 1 a 2, musí úradný veterinárny lekár vykonať vhodné opatrenia uvedené v prílohe I oddieli II, najmä pokiaľ ide o
a) oznamovanie výsledkov prehliadky;
b) rozhodnutia, ktoré sa týkajú informácií o potravinovom reťazci;
c) rozhodnutia, ktoré sa týkajú živých zvierat;
d) rozhodnutia, ktoré sa týkajú pohody zvierat;
e) rozhodnutia, ktoré sa týkajú mäsa.
Kapitola V: Rozhodnutia, ktoré sa týkajú mäsa
1. Mäso sa posúdi ako nepožívateľné pre ľudskú spotrebu, ak
a) pochádza zo zvierat, ktoré neboli podrobené prehliadke ante mortem, okrem ulovenej voľne žijúcej zveri;
b) pochádza zo zvierat, z ktorých vedľajšie jatočné produkty neboli podoprené prehliadke post mortem, ak nie je v tomto nariadení alebo nariadení (ES) č.853/2004 uvedené inak;
c) pochádza zo zvierat uhynutých pred zabitím, mŕtvo narodených, nenarodených alebo zo zvierat zabitých vo veku nižšom ako sedem dní od narodenia;
Kľúčové slová:
mäso
čerstvé mäso
brucelóza
tuberkulóza
sopľavka
trichinelóza
Obsah:
- Čerstvé mäso
Rozhodnutia, ktoré sa týkajú mäsa
Osobitné riziká
Úradní veterinárni asistenti
Frekvencia kontrol