Technológia zlievania a drobivosť - skúška stanovenia drobivosti
«»
Prípona
.odt |
Typ
poznámky |
Stiahnuté
5 x |
Veľkosť
1,1 MB |
Jazyk
slovenský |
ID projektu
13296 |
Posledná úprava
18.11.2020 |
Zobrazené
1 278 x |
Autor:
- |
Zdieľaj na Facebooku |
Detaily projektu |
Popis:
Drobivosť sa negatívne prejavuje pri ručnom formovaví, vkladanie jadier, skladaní foriem a tiež pri ich plnení roztaveným kovom. Je to dôležitá vlastnosť z hladiska použiteľnosti formovacej a jadrovej zmesi. Drobivosť sa stanovuje za surova alebo po vysušení.
...
Princíp skúšky
Pri meraní je skušobný válček položený na dva válce, otačajúce sa jedným smerom. Válce otáčajú skušobný valček okolo vlastnej osi a súčastne trním výdrobujú zrná z jeho povrchu. Oter možno súčastne kombinovať s ohrevom povrchu valčeka infražiaričom.Drobivosť sa hodnotí na základe ubytku hmotnosti skušobného valčeka.
Použité prístroje a pomôcky:
- prístroj na meranie drobivosti povrchu LS
- laboratórne váhy s presnosťou váženia 0,01g
...
Kľúčové slová:
zlievanie
drobivosť
formovanie
forma
skúšobný valček
zrno
oter
váha
laboratórna váha
laboratórium
libeal
infračervená lampa
Obsah:
- Úvod
Princíp skúšky
Použité prístroje a pomôcky
Postup merania
Postup merania na stanovenie drobivosti po vysušení
Namerané hodnoty
Výpočet
Zdroje:
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.