Ultrafiltrácia a hyperfiltrácia v mliekarenstve
«»
Popis:
Predstavujú v mliekarenstve technológie na predlžovanie trvanlivosti a zníženie biologického rizika mlieka a ml. výr.
PATRIA SEM: - reverzná osmóza
- nanofiltrácia
- ultrafiltrácia ICH CIEĽOM JE SEPARÁCIA ALEBO KONCENTRÁCIA ČASTÍC V MLIEKU
- Mikrofiltrácia
VYUŽTIE
: Využívajú sa pre separáciu, frakcionáciu, pre koncentráciu zložiek v mlieku. Ďalej na zvýšenie bezpečnosti - keď sa nevyužíva tepel. ošetrenie. Využíva sa pri výrobe syrov, zmrzlín, masla, niektorých kyslomliečnych výrobkov. Pri ošetrení mlieka s nízkym obsahom laktózy.
v. Pri ošetrení mlieka s nízkym obsahom laktózy.
Kľúčové slová:
mikrofiltrácia
ultrafiltrácia
nanofiltrácia
mliekarenstvo
mlieko
srvátka
bielkoviny
biologické riziko
Obsah:
- Ultrafiltrácia a hyperfiltrácia v mliekarenstve
Využtie
Revolúcia v mliekarenskom priemysle
Výhody ultrafiltácie
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.