Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Ultrafiltrácia a hyperfiltrácia v mliekarenstve

«»
Prípona
.doc
Typ
poznámky
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
0,3 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
46047
Posledná úprava
24.08.2015
Zobrazené
1 015 x
Autor:
mvdralex
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Predstavujú v mliekarenstve technológie na predlžovanie trvanlivosti a zníženie biologického rizika mlieka a ml. výr.

PATRIA SEM: - reverzná osmóza
- nanofiltrácia
- ultrafiltrácia ICH CIEĽOM JE SEPARÁCIA ALEBO KONCENTRÁCIA ČASTÍC V MLIEKU
- Mikrofiltrácia

VYUŽTIE

: Využívajú sa pre separáciu, frakcionáciu, pre koncentráciu zložiek v mlieku. Ďalej na zvýšenie bezpečnosti - keď sa nevyužíva tepel. ošetrenie. Využíva sa pri výrobe syrov, zmrzlín, masla, niektorých kyslomliečnych výrobkov. Pri ošetrení mlieka s nízkym obsahom laktózy.
v. Pri ošetrení mlieka s nízkym obsahom laktózy.

Kľúčové slová:

mikrofiltrácia

ultrafiltrácia

nanofiltrácia

mliekarenstvo

mlieko

srvátka

bielkoviny

biologické riziko



Obsah:
  • Ultrafiltrácia a hyperfiltrácia v mliekarenstve
    Využtie
    Revolúcia v mliekarenskom priemysle
    Výhody ultrafiltácie
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko