Hodnotenie poľnohospodárskych produktov - živočíšna časť
Vypracované otázky21 s. / 3. roč. / doc
1. formy nákupu jatočných zvieratJatočné zvieratá sa nakupujú nasledovnými formami: a) v živom staveb) v mäsec) formou predaja výsekového mäsad) jednateľským speňažovaním v mäse (nutné zabitia)a, nákup jatočných zvierat v živom stave: - jatočné zvieratá sa preberajú priamo u chovateľa, kde sa zistí ich hmotnosť vážením a vyjadrí sa v živej resp. v nákupnej hmotnosti a zatriedi sa do akostných tried. Touto formou sa v súčasnosti môže nakupovať už len hydina po prípade zvieratá prepravované na väč...
|
|
0,2 |
7x |
|
Vypracované otázky z hodnotenia poľnohospodárskych produktov /živočíšna časť/
Vypracované otázky22 s. / 3. roč. / doc
1. formy nákupu jatočných zvierat
Jatočné zvieratá sa nakupujú nasledovnými formami:
a) v živom stave
b) v mäse
c) formou predaja výsekového mäsa
d) jednateľským speňažovaním v mäse (nutné zabitia)
a, nákup jatočných zvierat v živom stave:
- jatočné zvieratá sa preberajú priamo u chovateľa, kde sa zistí ich hmotnosť vážením a vyjadrí sa v živej resp. v nákupnej hmotnosti a zatriedi sa do akostných tried. Touto formou sa v súčasnosti môže nakupovať už len hydina po prípade zviera...
|
|
0,2 |
17x |
|
Hodnotenie poľnohospodárskych produktov - rastlinná časť
Štátnicové otázky65 s. / 3. roč. / doc
Vypracované štatnicové otázky z Hodnotenia poľnohospodárskych produktov - rastlinná časť
1. Vymenujte metódy hodnotenia akosti a kvality rastlinných surovín a potravín, vysvetlite pojmy kvalita a akosť, systémy kontroly kvality v SR.
Kvalita je celkový súhrn záväzne určených vlastností a znakov výrobku, ktoré mu dávajú schopnosť uspokojovať konkrétne potreby spotrebiteľa. Má skôr harakter štrukturálny – harmonický celok všetkých úžitkových vlastností.
Akosť odráža kritérium množstva zložky....
|
|
0,4 |
20x |
|
Hodnotenie poľnohospodárskych produktov- vypracované záverečné otázky
Vypracované otázky16 s. / 2. roč. / doc
1. formy nákupu jatočných zvierat2. Hodnotenie jatočného HD pri nákupe systémom SEUROP - kategórie a triedy kvality - charakteristika STN 46 6120 „Jatočný HD“ bola novelizovaná v roku 1998 a v plnej miere rešpektuje základnú verziu jednotnej EUROP normy pre nákup jatočného HD. Norma umožňuje nákup jatočných zvierat v mäse. Jatočné telá sa zaraďujú do tried mäsitosti a pretučnenia. Triedy mäsitosti sú vyjadrené písmenami E, U, R, O, P a triedy pretučnenia 1, 2, 3, 4, 5. Pri posúdení mäsitosti sa ...
|
|
0,2 |
10x |
|
Hodnotenie poľnohospodárskych produktov
Študijný materiál6 s. / 3. roč. / docx
Ťahák na 1.čiastkový test z predmetu HPP. Úspešnosť je minimálne 14/20 získaných bodov na teste.1.) LEPOK- najvýznamnejšou vlastnosťou pšeničných bielkovín je tvorba lepku- množstvo a vlastnosti patria medzi základné ukazovatele pekárenskej akosti pšenice- stanovenie „mokrého lepku“ sa robí ručne vypieraním cesta pod vodou alebo dnes aj samočistiacimi prístrojmi- stav bielkovín v ňom určuje jeho fyz. vlastnosti predovšetkým tuhosť, pružnosť, ťažnosť a plastičnosť, kt. sú prejavom hydratácie a di...
|
|
0,1 |
4x |
|
Hodnotenie poľnohospodárskych produktov
Skriptá117 s. / 3. roč. / docx
Hodnotenie poľnohospodárskych produktov
doc.Ing.H. Frančáková,Csc., prof.Ing.J.Čuboň,Csc.,Ing.J.Mareček,PhD, Ing.M.Bobko,PhD
1. POĽNOHOSPODÁRSKE PRODUKTY (SUROVINY A POTRAVINY)
1.1 Členenie surovín
Suroviny sú zložky, ktoré prispievajú k výživnej hodnote, trvanlivosti, textúre, chutnosti hotových výrobkov. Môžeme ich rozdeliť na hlavné suroviny, vodu, aditívne látky, pomocné látky, obaly.
1.1.1. Hlavné suroviny
! Pod pojmom hlavné suroviny treba chápať všetky nosiče výživnej hodnoty. P...
|
|
9,9 |
24x |
|
Hodnotenie poľnohospodárskych produktov
Ťahák1 s. / 1. roč. / doc
Char.a člen.surov.rastl.pôvodu z pohľ.obsahu vody a sušiny 2skúdržné:obsah.menejV 20%a S 80%,patria sem všetky zrnoviny,sú ľahšie skladovat.neúdržné:V 70-95% a S 30-5%(ovocie,zel,okopaniny,melóny)Z pohľ.využ.v potravin.priemHlavné suroviny:nositeľom výživnej hodn.hotov.výrAditívne látky:nie sú nositeľom výživnej hodnoty,použ.sa v potrav.priem.iba na vylepšenie určit.senzorických vlastn.Pomocné suroviny:pomáhajú získať hlav.produkt ale potom sa odstránia(chem.činidlá)Kvalita-tvorená súborom znako...
|
|
0,1 |
4x |
|
Hodnotenie poľnohospodárskych produktov - živočíšna aj rastlinná časť
Vypracované otázky15 s. / 3. roč. / rar
HPP – rastlinná časť 10. 1. 2005
1. Charakterizujte suroviny, ich členenie (hlavné suroviny, voda, aditívne látky,
pomocné látky, obaly)
Suroviny sú zložky, ktoré prispievajú k výživnej hodnote, trvanlivosti, chutnosti a textúre hotových výrobkov, ďalej tech. pomocné látky, ktoré sa počas výroby dostanú do styku s potravinami a obalové materiály.
Členenie: hlavné suroviny, voda, aditívne látky, pomocné látky, obaly.
1/ Hlavné suroviny – nosiče výživnej hodnoty.
Rozde...
|
|
0,1 |
30x |
|
Hodnotenie poľnohospodárskych produktov (Tovaroznalectvo) - Testy z predtermínov
Testy9 s. / 3. roč. / docx
Testy z predtermínov z predmetu Hodnotenie poľnohospodárskych produktov, resp. na FEM sa to volá Tovaroznalectvo
|
|
0,1 |
3x |
|