Hodnotenie mäsa sladkovodných rýb
Seminárna práca10 s. / 3. roč. / doc
Produkty rybolovu a vodného hospodárstva, uznávané ako zdravé potraviny bohaté na bielkoviny, zohrávajú v európskom a svetovom stravovaní významnú úlohu. Spotreba týchto produktov na svetovej úrovni sa rovná 16,1 kg na osobu za rok, čo zodpovedá 15,5 % spotreby živočíšnych bielkovín. Pre porovnanie spotreba rybieho mäsa na Slovenskom spotrebiteľskom trhu činí 5,00 kg rybieho mäsa na osobu a rok. Zvýšenou konzumáciou rýb by malo v konečnom dôsledku za následok zlepšenie celkového zdravotného stav...
|
|
0,1 |
5x |
|
Hodnotenie a spracovanie poľnohospodárskych produktov - živočíšna časť
Štátnicové otázky35 s. / 3. roč. / doc
Vypracované štátnicové otázky z predmetu hodnotenie a spracovanie poľnohospodárskych produktov.1. Zhodnotenie súčasných foriem nákupu jatočných zvierat (nákup v živom, mäse, formou výseku, prístrojová klasifikácia, intervenčný nákup).
Nákup jatočných zvierat v živom stave sa uskutočňuje na základe hmotnosti a subjektívneho stanovenia triedy kvality. Na základe živej hmotnosti a odhadu nakŕmenia zvierat sa stanoví nákupná (čistá, porážková) hmotnosť. Akostná trieda, ktorá má vzťah k štruktúre ja...
|
|
0,3 |
12x |
|
Význam rýb vo výžive ľudí
Semestrálna práca9 s. / 3. roč. / docx
Semestrálna práca na predmet hodnotenie surovín a potravín živočíšneho pôvoduObsahuje stručnú charakteristiku rybieho mäsa, obsah jednotlivých zložiek a jednotlivé druhy rýb vo výžive
|
|
0,1 |
4x |
|
Hodnotenie kvality vajec
Seminárna práca7 s. / 3. roč. / docx
Úvod
Medzi základné a biologicky najcennejšie potraviny patria vajcia. Plnia úlohu sýtiacej, živiacej a aj ochrannej potraviny, pretože obsahujú plnohodnotné bielkoviny, nerastné látky (vápnik, fosfor, železo a horčík) a vitamíny – popri vitamínoch skupiny B najmä vitamín A v žĺtku, menšie množstvo vitamínu D a lecitín. Odborníci tvrdia, že práve vajcia obsahujú dokonca viac lecitínu ako kaviár, maslo alebo mlieko.
K dobrým vlastnostiam patrí predovšetkým biologická hodnota bielkovín vo vajc...
|
|
0,2 |
12x |
|
Hodnotenie kvality sladkovodných rýb
Semestrálna práca8 s. / - roč. / docx
Semestrálna práca o kvalite sladkovodných rýb vo výžive človekakvalitatívne parametre rybieho mäsa, čerstvosť, štádiá rozkladu rybieho mäsa, senzorické prejavy čerstvosti, faktory vplývajúce na kvalitu rybieho mäsa
|
|
0,1 |
5x |
|
Hodnotenie vajec v SR a v EU
Semestrálna práca12 s. / 3. roč. / doc
Vajcia sú z biologického hľadiska samičie pohlavné bunky vtákov (žĺtok) obalené
sekundárnym ( bielok ) a terciálnymi ( podškrupinové blany a škrupiny ) obalmi, určené pre prenatálny vývoj mláďat.
Vajcia patria medzi plnohodnotné potraviny, obsahujú látky potrebné pre rast a činnosť ľudského organizmu a svojim charakterom sú zaradené medzi základné potraviny. Medzi potraviny sa však zaraďujú iba vajcia slepačie. Vajcia iných druhov, aj keď sa v jednotlivých vlastnostiach približujú k sl...
|
|
0,5 |
28x |
|