Organizačná stránka podniku
Firma zamestnáva približne 10 zamestnancov, ktorí vykonávajú svoju prácu podľa daného pracovného postupu. Do firmy sú prijímaní zamestnanci na základe pohovoru a splnených požiadaviek firmy, ukončené stredoškolské vzdelanie s maturitou. Na vyššie pozície sú tvrdšie kritéria, hlavne prax v danom odbore a vysokoškolské vzdelanie. Na čele spoločnosti je riaditeľ, ktorý je zároveň konateľ spoločnosti. Zastáva veľmi dôležitú úlohu. Ako konateľ má rozhodujúce právomoci vo...
Pšenica je pravdepodobne najstaršou obilninou, akú človek pestuje. Zuhoľnatené zrnká pšenice staré až 6700 rokov našli archeológovia vo východnom Iraku. V Európe sa cestoviny prvýkrát objavili v 13. storočí na Apeninskom polostrove. Na územie Talianska ich priviezol v roku 1275 benátsky cestovateľ Marco Polo zo svojej druhej čínskej výpravy.Cestoviny majú perpektívu, lebo príprava jedál z cestovín je rýchla s možnosťou rozmanitej úpravy.
Naše združenie KUK&FUK vzniklo v roku 1988 ako výrobc...
Úvod
Výrobné podniky sú vo svojej podstate podniky, u ktorých je veľmi dôležité odhadnúť a zadefinovať vlastné možnosti a tomu potom aj prispôsobiť celé podnikateľské smerovanie tým smerom, aby bol o produkované výrobky dlhodobý záujem.
Predkladané skriptá, by mali pomôcť študentom získať komplexný obraz o fungovaní výrobných podnikoch. Proces fungovania, začínajúc organizáciou, nákupom, výrobou, rozmiestnením výroby bude postupne popísaný.
Po absolvovaní tohto predmetu študent bude schopný z...
Zadefinovanie výroby
Výrobok: typizované jedálenské stoly
Typ výroby: strojoručná
1. materiál: drevo – buk; sklo; kov
2. odberať budeme vyzreté drevo ako materiál
3. budovy budú prenajaté
4. výrobný podnik má vlastných zamestnancov
5. disponuje taktiež aj vlastnými strojmi, prístrojmi a nástrojmi na výrobu
Doba dodania: 1 mesiac
Právna forma: Spoločnosť s ručením obmedzením
Taktiež máme zabezpečených dodávateľov aj odberateľov
Dodávatelia: ...
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.
▼ Nevyhnutné
Vždy povolené. Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal.
▼ Analytické
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné agregované štatistické účely.