Každý národ má svoju typickú kuchyňu , ktorá dáva pokrmom osobitnú chuť a vzhľad. Dôležitým činiteľom pri vzniku a vývoji jednotlivých národných kuchýň bola vždy príroda. Iná klíma je vo Francúzsku, iná vo Švédsku, iná v Česku. Česká národná kuchyňa bola nesporne ovplyvnená mikroklímou kraja obklopeného horami. Podľa toho sa vyvíjal jedálniček českej kuchyne.
Ako hovoria záznamy v starých českých kronikách , dá sa povedať, že i česká strava bola pestrá. Obilné polia dali základ k sladkým a sla...
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.
▼ Nevyhnutné
Vždy povolené. Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal.
▼ Analytické
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné agregované štatistické účely.