1. Základné princípy integrovanej rastlinnej výroby
- náhrada extrémnej špecializácie v RV druhovo pestrými osevnými postupmi (zaradenie viacročných plodín do osevných postupov, plodín s fytosanitárnymi účinkami, plodín so zlepšujúcimi účinkami v osevnom postupe);
- využitie takých agrotechnických opatrení, ktoré obmedzia eróziu, únik škodlivých látok do podzemných a povrchových vôd;
- použitie odrôd nenáročných na intenzifikačné vstupy, ktoré sú schopné využiť živiny najmä z hlbších vrstiev ...
1. Rozdelenie a charakteristika rastlinných produktov z pohľadu skladovania a spracovania. Charakteristika aspektov kvality poľnohospodárskych produktov.
Rastlinné produkty podľa obsahu vody a sušiny delíme na:
-údržné –obsah vody do 20%, sušina 80% a viac; všetky zrnoviny, vhodné na dlhodobé skladovanie
-neúdržné –obsah vody 80% a viac, sušina do 20%; patria sem okopaniny, ovocie a zelenina, sú ťažšie skladovateľné
Aspekty kvality:
-nutričná hodnota – obsah aminokyselín, minerálnych látok,...
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.
▼ Nevyhnutné
Vždy povolené. Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal.
▼ Analytické
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné agregované štatistické účely.