História destilátovVýroba alkoholu bola známa už v starom Egypte, Grécku a v Ríme. V stredoveku sa destiláciou alkoholu zaoberali alchymisti. Vedecky zdôvodniť kvasné procesy však umožnili až práce L. Pasteura. Ten v roku 1857 prvýkrát publikoval, že kvasenie je výsledok životných procesov voľným okom neviditeľných mikroorganizmov. V roku 1863 dospel k záveru, že najmenšie, jednobunkové organizmami sa vedia deliť aj pri nedostatku kyslíka. Alkohol sa už celé tisícročia destiluje aj na území tera...
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.
▼ Nevyhnutné
Vždy povolené. Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal.
▼ Analytické
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné agregované štatistické účely.