V roku 2000 sa konala na Cypre medzinárodná konferencia, ktorej obsahom bolo ,,Miestne jedlo a cestovný ruch´´. Veľká pozornosť sa venovala jedlu ako atrakcie v rozličných destináciách. Nikto z odborníkov však neprezentoval jedlo ako možný problém pre turistov. Za jediný problém sa považovali hygienické a zdravotné štandardy, ktoré ,,sú však dočasné a môžu sa ľahko vyriešiť´´. Najviac pozornosti sa venovalo kulinárskym praktikám turistov zo západnej Európy, ako napríklad Francúzsko, Švédsko a Dá...
Cuba a Karibský cestovný ruch
Cuba and Carribean Tourism je štúdiou, ktorá podáva obraz o cestovnom ruchu na Kube a v Karibiku pred a počas vlády Fidela Castra a o faktoroch, ktoré môžu udržať post-castrovský režim.
Zamerali sme sa na tri dôvody, ktoré sa stali zaujímavými pre spracovanie tejto štúdie. Po prvé, cestovný ruch stal centrom karibskej ekonomiky , ktorý nahradil tradičný tovar ako cukor, tabak a káva ako motor ekonomického rastu. Po druhé, otvorenie Kuby americkým turistom a inv...
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.
▼ Nevyhnutné
Vždy povolené. Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal.
▼ Analytické
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné agregované štatistické účely.