A1. Čo predstavuje technológia úpravy potravín ? - predstavuje súhrn operácii, pri ktorých z určujúcich a doplnkových surovín mechanickým, fyz. -chemickým a technologickým spracovaním vznikajú nové potraviny2. Uveďte čo je to jedálniček ?- je to plán stravy na deň, týždeň, mesiac3. Uveďte základné rozdelenie systému spoločného stravovania.a) uzavretý typ - obmedzený druh ( napr. v školách, ústavoch soc.stravovania)b) otvorený typ - je to verejné stravovanie ( napr.pizzéria, bary )4. Čo je to mat...
1. Uveďte, čo predstavuje technologická úprava potravína) je to súhrn operácií, pri ktorých sa z určujúcich a doplňujúcich surovín, mechanickým, fyzikálno-chemickým a termickým pôsobením vytvárajú nové pokrmy2. Aký význam majú pochutiny v gastronómiic) nemajú výživnú hodnotu, ale svojím zložením pôsobia na zvýšené vylučovanie tráviacich štiav a na organoleptické vlastnosti daného pokrmu3. Uveďte rozdelenie potravín podľa podielu a významu v pokrmea) základné, doplnkové, technologické, upravujúc...
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.
▼ Nevyhnutné
Vždy povolené. Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal.
▼ Analytické
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné agregované štatistické účely.