Mikrovlnné rúry, príprava pokrmov na rošte, paternoster
Seminárna práca7 s. / 1. roč. / doc
Mikrovlny sú vysokofrekvenčné elektromagnetické vlny, ktoré sú podobné bežným svetelným, rozhlasovým a televíznym vlnám. Vznikajú v elektrónke zvanej magnetron, ktorá mení elektrickú energiu a prenáša ju do priestoru rúry, kde pôsobí na potraviny. Mikrovlny majú niektoré jedinečné vlastnosti. Od kovu sa odrážajú, ale prenikajú papierom, umelou hmotou s vysokou hustotou, porcelánom a sklom. Priťahujú a absorbujú ich molekuly tuku, cukru a vody. Vnútorné steny mikrovlnej rúry zhotovené z kovu tak ...
|
|
4,0 |
1x |
|
História barov, typy barov, sortiment, pomôcky
Seminárna práca6 s. / 1. roč. / doc
1. História- 1913 vznikli prvé koktailové bary- 30. - 40. roky- vznik nových skupín miešaných nápojov- 50. roky založenie IBA, ktorá registruje svetové koktailové skupiny miešaných nápojov, jednotné zásady prípravy a propozície súťaží. Podávame ich pre vzhľad, chuť, nižší alkoholický obsah a určíme a prezentujeme kultúrnosť konzumácie alkoholických nápojov.Slovenská barmanská asociácia - SkBAJe občianskym združením registrovaným na MV SR. Je to nepolitické dobrovoľné združenie pracovníkov nápojo...
|
|
0,1 |
12x |
|
Pestovanie, výroba, zloženie, podávanie kakaa alebo kakaových zmesí
Seminárna práca2 s. / 1. roč. / doc
V dobe, keď Španieli objavili Ameriku, poznali už Mayovia kakao ako požívatinu. Kakaovník hral dôležitú úlohu v indiánskej mytológii a kakaové zrná slúžili ako platidlo. Krištof Kolumbus v roku 1502 ako prvý Európan poznal nápoj Xocoatl, ktorý Indiáni pripravovali z kakaových bôbov. Následne v roku 1521 priviezol Hernando Cortez kakaové bôby do Európy, kde sa v 17. storočí stalo osladené kakao obľúbeným nápojom. Čoskoro nasledovala aj výroba čokolády.
|
|
0,1 |
15x |
|
Zrenie mäsa
Seminárna práca11 s. / - roč. / doc
Mäso je súčasťou výživy človeka najmenej dva milióny rokov. Podľa Higgsa je genóm človeka i jeho fyzická stavba po dobu asi 4,5 milióna rokov adaptovaný na výživu s obsahom mäsa. Mäso je veľmi bohatým a univerzálnym zdrojom živín. Primárny význam mäsa spočíva predovšetkým v obsahu bielkovín; aminokyseliny sú využívané na rast a obnovu buniek tela Mäso je však aj pomerne koncentrovaným zdrojom esenciálnych mikronutrientov.
Človek získaval najprv mäso ako lovec, neskôr ako chovateľ zvierat. Mo...
|
|
0,1 |
3x |
|