Chmeľ patrí k veľmi starým kultúrnym rastlinám, jeho pestovanie je doložené od počiatku nášho letopočtu, kedy už boli využívané jeho liečivé účinky k liečbe najrôznejších chorôb.
Chmeľ obyčajný je považovaný za dôležitú technickú plodinu, pestovanú za účelom zberu hlávok určených k výrobe piva. Chmeľ sa rozhodujúcou mierou podieľa na chuti piva, na miere jeho horkosti, prispieva k tvorbe jeho charakteristickej arómy a má aj ďalšie technologicky dôležité vlastnosti. Práve pre pivovarnícky priemy...
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.
▼ Nevyhnutné
Vždy povolené. Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal.
▼ Analytické
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné agregované štatistické účely.