Ekonomika agroodvetví
Prípona
.doc |
Typ
prednášky |
Stiahnuté
7 x |
Veľkosť
0,2 MB |
Jazyk
slovenský |
ID projektu
9494 |
Posledná úprava
09.08.2018 |
Zobrazené
1 278 x |
Autor:
- |
Zdieľaj na Facebooku |
Detaily projektu |
Popis:
ČLENENIE ODVETVÍ
Odvetvie - je pojem spojený s určitým stupňom deľby práce, preto odvetvia možno posudzovať na makro a mikroúrovni.
Charakterizuje ho:
- odlišný výrobný - pracovný - technologický a produkčný proces,
- špeciálne (špecifické) výrobné prostriedky,
- špeciálne požiadavky na kvalifikáciu a manuálne zručnosti,
- špecifický výsledok výroby.
Podoby finálnych výrobkov
FINÁLNY VÝROBOK=TP + NNS + INÉ
- predaj do maloobchodnej siete,
- predaj do veľkoobchodnej siete,
- predaj podnikom verejného stravovania,
- predaj spracovateľom
- priamy predaj do zahraničia
- bezplatný prevod alebo predaj zamestnancom - členom družstva - inštitúciám - rodinná spotreba,
Kľúčové slová:
členenie odvetví
výrobková vertikála
odbytová stratégia
intenzifikačné faktory
krmoviny
zemiaky
Obsah:
- Členenie odvetví
Výrobková vertikála a jej funkcie
Odbytová stratégia
Dodacie podmienky
Spôsoby hodnotenia odvetví
VÝrobné a intenzifikačné faktory rv
Ekonomika výroby krmovín
Ekonomika výroby obilnín
Ekonomika výroby strukovín
Ekonomika výroby olejnín
Ekonomika výroby zemiakov
Ekonomika výroby mäsa
Ekonomika výroby mlieka
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.