Hmotnostné vlastnosti potravín
«»
Prípona
.pdf |
Typ
prednášky |
Stiahnuté
9 x |
Veľkosť
0,1 MB |
Jazyk
slovenský |
ID projektu
17725 |
Posledná úprava
06.01.2009 |
Zobrazené
2 488 x |
Autor:
- |
Zdieľaj na Facebooku |
Detaily projektu |
Popis:
1. HMOTNOSTNÉ VLASTNOSTI
Sú to vlastnosti, ktoré súvisia s hmotnosťou potraviny alebo jej častí.
Hmotnosť označujeme malým písmenom m a udáva sa v kg. Kilogram patrí
medzi základné jednotky medzinárodnej sústavy jednotiek – SI. 1)
Používa sa aj tzv. hmotnosť tisícich zŕn (HTZ).
Definícia hustoty:
Hustota látok – alebo merná hmotnosť látok. Označuje sa – gréckym písmenom ρ
(ró) a je to podiel hmotnosti a objemu, udáva sa v kg.m-3.
Základný vzorec :...
Kľúčové slová:
vlastnosti potravín
potraviny
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.