Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Hmotnostné vlastnosti potravín

«»
Prípona
.pdf
Typ
prednášky
Stiahnuté
9 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
17725
Posledná úprava
06.01.2009
Zobrazené
2 520 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. HMOTNOSTNÉ VLASTNOSTI
Sú to vlastnosti, ktoré súvisia s hmotnosťou potraviny alebo jej častí.
Hmotnosť označujeme malým písmenom m a udáva sa v kg. Kilogram patrí
medzi základné jednotky medzinárodnej sústavy jednotiek – SI. 1)
Používa sa aj tzv. hmotnosť tisícich zŕn (HTZ).
Definícia hustoty:
Hustota látok – alebo merná hmotnosť látok. Označuje sa – gréckym písmenom ρ
(ró) a je to podiel hmotnosti a objemu, udáva sa v kg.m-3.
Základný vzorec :...

Kľúčové slová:

vlastnosti potravín

potraviny


O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko