Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 025   projektov
0 nových

Poradenský proces

«»
Prípona
.doc
Typ
prednášky
Stiahnuté
19 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
22913
Posledná úprava
19.05.2009
Zobrazené
1 344 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Poradenstvo je založené na vzťahu pomoci, pričom poradca má snahu podporiť rast, rozvoj, zrelosť a lepšie uplatnenie klienta, aby sa vedel orientovať vo svete a vyrovnať so životom. Úlohou poradcu je už v prvej fáze kontaktu s klientom korigovať jeho neprimerané očakávania a poskytnúť mu reálny pohľad na možnosti poradenstva a poradcu.
Poradenstvo sa chápe aj ako metóda vzdelávania a výchovy, metóda redukovania emocionálneho napätia, metóda pomoci človeku.
Klient by nemal byť invalidizovaný na pasívnu bytosť plniacu iba príkazy a pokyny poradcu. Mal by sa podieľať na analýze problémov, pokúsiť sa lepšie poznať sám seba, pochopiť motiváciu a kauzalitu svojho správania.
Poradenstvo môže byť definované ako výmena informácií medzi klientom a poradcom, ako fenomén ľudskej interakcie, ako proces učenia, ako fundované vysvetlenie a ovplyvňovanie ľudského správania s cieľom zlepšiť život.
Poradenstvo implikuje dôležitú požiadavku, aby bolo obklopené optimálnou organizáciou spoločnosti nevyhnutnou k plnému zužitkovaniu potencialít každého jednotlivca pre jeho rast.

Kľúčové slová:

poradenstvo

poradenské systémy

poradenské prístupy

kontakt

klient

komunikácia v poradenskom systéme

poradca

typy poradenstva


O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko