Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 119
projektov

Poznámky z predmetu Hygiena a technológia mäsa

«»
Prípona
.zip
Typ
prednášky
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
47341
Posledná úprava
11.06.2018
Zobrazené
1 246 x
Autor:
janka.leskova
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Je to najpoužívanejší spôsob konzervácie mäsa , pričom sa mäso môže skladovať asi až 1 rok, pričom sa nemenia jeho nutričné a zmyslové vlastnosti.
Mäso obsahuje najviac H2O ktorá sa premení na ľad :
1) pomalé zmrazovanie
2) rýchle zmrazovanie
Pomalé zmrazovanie
Vzniknú pri ňom veľké kryštáliky ľadu ale je ich málo.
Potrhajú bunku .
Rýchle zmrazovanie
Vzniknú pri ňom veľa malých kryštálikov ktoré bunku neporušia .
Za rýchle zmrazovanie sa považuje 5 - 20 cm za 1 hodinu.

Kľúčové slová:

hygiena

technológia mäsa

chladenie mäsa

mäsové výrobky

solenie mäsa

živočíšne tuky



Obsah:
  • Chladenie mäsa
    Mäsové konzervy
    Mäsové výrobky
    Postmortálne zmeny v mäse
    Rozoberanie mäsa
    Soľ a solenie mäsa
    Tepelné-opracovanie-mäsa
    Zmrazovanie mäsa
    Živočíšne tuky
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko