Poznámky z predmetu Hygiena a technológia mäsa
Popis:
Je to najpoužívanejší spôsob konzervácie mäsa , pričom sa mäso môže skladovať asi až 1 rok, pričom sa nemenia jeho nutričné a zmyslové vlastnosti.
Mäso obsahuje najviac H2O ktorá sa premení na ľad :
1) pomalé zmrazovanie
2) rýchle zmrazovanie
Pomalé zmrazovanie
Vzniknú pri ňom veľké kryštáliky ľadu ale je ich málo.
Potrhajú bunku .
Rýchle zmrazovanie
Vzniknú pri ňom veľa malých kryštálikov ktoré bunku neporušia .
Za rýchle zmrazovanie sa považuje 5 - 20 cm za 1 hodinu.
Kľúčové slová:
hygiena
technológia mäsa
chladenie mäsa
mäsové výrobky
solenie mäsa
živočíšne tuky
Obsah:
- Chladenie mäsa
Mäsové konzervy
Mäsové výrobky
Postmortálne zmeny v mäse
Rozoberanie mäsa
Soľ a solenie mäsa
Tepelné-opracovanie-mäsa
Zmrazovanie mäsa
Živočíšne tuky
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.