Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 057   projektov
0 nových

Rozvoj teórie a praxe kvality

«»
Prípona
.pdf
Typ
prednášky
Stiahnuté
7 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
14067
Posledná úprava
24.05.2022
Zobrazené
1 121 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Rozvoj teórie a praxe kvality

Historický vývoj kvality vyplýva zo snahy plniť základné ekonomické otázky:
What to produce? Čo vyrábať, aké výrobky a služby poskytovať pri obmedzených dostupných zdrojoch?
How to produce? Akými technológiami, kombináciou postupov, aktivít, procesov zhodnocovať disponibilné zdroje na výrobu tovaru, pre poskytovanie služieb pri najnižších možných nákladoch, s minimálnymi negatívnymi vplyvmi na životné prostredie, s maximálnou bezpečnosťou v procese transformácie, ako aj pri používaní a následne pri likvidácii po ukončení doby životného cyklu produktu.
For whom to produce? Pre koho produkovať, ako produkty distribuovať zákazníkom, zistiť kto má o aké výrobky záujem, koľko výrobkov z ktorého typu sa uplatní na trhu.

Vzťah množstva a kvality sa prirovnáva k vzťahu Jing a Jang, pretože rovnako sú od seba neoddeliteľné. Quantum a Qualis, Jing a Jang sú dve vlastnosti (Obr. 1), ktoré:
- sa navzájom popierajú,
- jedna nemôže existovať bez druhej,
- jedna nemôže zastupovať druhú,
- vymedzujú sa v čase,
- obidve sú minulé - súčasné - budúce,
- jedna je ľahko dosiahnuteľná, druhá je ťažko získateľná.
...

Kľúčové slová:

kvalita

prax

výrobok

výroba

produkcia

zákazník

trh

ponuka

kvantita

množstvo

náklady

bezporuchovosť

kontrolór kvality

marketing



Obsah:
  • Historický vývoj kvality vyplýva zo snahy plniť základné ekonomické otázky
    Vzťah množstva a kvality
    Vzájomný vzťah Quantum a Qualis / Jing a Jang
    Vzťah nákladov a množstva
    Kontrola kvality
    Vývoj systémov zabezpečovania kvality

Zdroje:
  • prednášky
  • poznámky
  • odborná literatúra
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko