Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 119
projektov

Tepelné vlastnosti potravín

«»
Prípona
.pdf
Typ
prednášky
Stiahnuté
12 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
17728
Posledná úprava
06.01.2009
Zobrazené
2 777 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
4. TEPELNÉ VLASTNOSTI POTRAVÍN
Tepelné vlastnosti potravín sú dôležité pri tepelných procesoch spracovania
potravín.
a) Zohrievanie a ochladzovanie materiálu
1. Tepelná kapacita – C – je to podiel tepelnej energie (ΔQ) dodanej materiálu
a teplotného intervalu (ΔT), o ktorý sa tým materiál zohrial. Udáva sa v (J.K-1).
Tepelná kapacita závisí nielen od druhu materiálu, ale aj od množstva materiálu
a od teploty. V tabuľkách býva udaná pri určitej teplote.

Kľúčové slová:

vlastnosti potravín

potraviny


O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko