Tepelné vlastnosti potravín
«»
Prípona
.pdf |
Typ
prednášky |
Stiahnuté
12 x |
Veľkosť
0,1 MB |
Jazyk
slovenský |
ID projektu
17728 |
Posledná úprava
06.01.2009 |
Zobrazené
2 755 x |
Autor:
- |
Zdieľaj na Facebooku |
Detaily projektu |
Popis:
4. TEPELNÉ VLASTNOSTI POTRAVÍN
Tepelné vlastnosti potravín sú dôležité pri tepelných procesoch spracovania
potravín.
a) Zohrievanie a ochladzovanie materiálu
1. Tepelná kapacita – C – je to podiel tepelnej energie (ΔQ) dodanej materiálu
a teplotného intervalu (ΔT), o ktorý sa tým materiál zohrial. Udáva sa v (J.K-1).
Tepelná kapacita závisí nielen od druhu materiálu, ale aj od množstva materiálu
a od teploty. V tabuľkách býva udaná pri určitej teplote.
Kľúčové slová:
vlastnosti potravín
potraviny
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.