Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Verejné zdravie a produkcia potravín

«»
Prípona
.doc
Typ
prednášky
Stiahnuté
4 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
17643
Posledná úprava
27.01.2009
Zobrazené
2 056 x
Autor:
janulienkka
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Národné centrum pre kontrolu chorôb trvale zriadené pri Štátnej veterinárnej a potravinovej správe SR má nasledovné vybavenie

• telefónne a faxové spojenie. Aspoň jedna linka vyhradená pre komunikáciu s národným centrom pre kontrolu chorôb
• systém zakladania údajov - elektronické spracovávanie
• mapy Slovenska (1 : 50 000, resp. 1 : 10 000)
• zoznam osôb a organizácií (a ich adresy) v SR, ktoré treba skontaktovať
v prípade vzniku choroby. Tento zoznam zahŕňa
 adresy chovateľov sú uvedené na www stránke ŠVPS SR a CEHZ
 orgány štátnej správy zodpovedné za opatrenia pri tlmení choroby,
 políciu,
 colnice,
 iné odborné služby, ktoré môžu navštevovať chovy,
 súkromných veterinárnych lekárov,
 regionálne komory súkromných veterinárnych lekárov,
 prepravcov hydiny, násadových a konzumných vajec a mäsa,
 kafilérie,
 nákupcov zvierat,
 výrobcov krmív,
 firmy vykonávajúce DDD,
 poľovnícke organizácie, výstavné zariadenia,
 bitúnky a výrobne mäsových výrobkov,
 chovateľské zväzy,
 miestne orgány komunálnej hygieny a technické služby (odstraňovanie odpadov),
• systém informovania tlače a iných médií, aby verejnosť bola informovaná o zavedených opatreniach,
• sklady materiálu,
v ktorom je nasledovné vybavenie
 ochranné odevy,
 dezinfekčné prostriedky na osobnú hygienu, detergenčné prípravky a mydlá,
 mapy (1 : 50 000 a 1 : 10 000),



Kľúčové slová:

verejné zdravie

choroby

prevencia

diagnostika


O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko