Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Víno

«»
Prípona
.doc
Typ
prednášky
Stiahnuté
9 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
14898
Posledná úprava
26.11.2008
Zobrazené
5 424 x
Autor:
maja2
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Účelom výroby vína je získať z hrozna vínnej révy šťavu a jej skvasením a ďalším ošetrovaním vyprodukovať kvalitný alkoholický nápoj. Stupeň cukornatosti sa pohybuje od 15 do 30 %, podľa produkčnej oblasti, podľa počasia a obdoba zberu. Medzi výrobou bieleho, červeného a šumivého vína sú zásadné rozdiely. Všeobecne však pri výrobe vína je takýto postup:
1. Zber hrozna
2. Príprava rmutu a muštu
3. Kvasenie a dokvasovanie
4. Školenie vína a stáčanie

Kľúčové slová:

výroba vína

druhy vína

servis vína

vinársky zákon


O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko