Francúzske vianoce - život a zvyky
«»
Prípona
.ppt |
Typ
prezentácia |
Stiahnuté
1 x |
Veľkosť
2,4 MB |
Jazyk
slovenský |
ID projektu
14333 |
Posledná úprava
11.08.2023 |
Zobrazené
4 827 x |
Autor:
- |
Zdieľaj na Facebooku |
Detaily projektu |
Popis:
Svojrázne zvyky
Na juhu jedia bochník chleba, z ktorého musia prvú časť venovať chudobnému človeku .
V Alsasku býva na stole vyprážaná hus.
V Bretónsku pšeničné koláčiky s kyslou smotanou.
Burgunďania večerajú morku a gaštany.
Na severe Francúzska deti dostávajú darčeky už 6. decembra.
Typické štedrovečerné jedlo
- rybacia polievka,
- slimáky,
- pečený moriak s gaštanovou polievkou,
- francúzskej dedine podávajú ako predkrm ustrice a bielu klobásu,
- v južnom Francúzsku je pečená hus na divoko,
- ako dezert Francúzi podávajú čokoládové salámy,
- na slávnostnej tabuli nesmie chýbať lahodné francúzske víno.
...
Kľúčové slová:
Francúzsko
Vianoce
víno
zima
sneh
jasličky
darček
Štedrý večer
zvyky
večera
vianočný stôl
recept
Obsah:
- Život vo Francúzsku
Fotogaléria
Vedel si, že...
Štedrý deň
Svojrázne zvyky
Ako prikrývať vianočný stôl
Typické štedrovečerné jedlo
Recepty
Zdroje:
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.