Moderné trendy v Gastronómii
«»
Popis:
•„Farm to table“ alebo „locavores“ ako trend sa dá nazvať aj spôsob akým sa dostalo jedlo na váš stôl. Dnes si radšej vyberáme potraviny ktoré vieme odkiaľ sú od tzv. drobnostatkárov
•Taktiež reštaurácie nemusia plytvať jedlom a potravinami a objednávajú suroviny presne koľko im treba a každodenne čerstvé alebo dokonca spracúvajú zvieratá aj samy.
• Takto to ocenia aj hostia v reštauráciách,ktorí ocenia radšej jedlá ktoré sú bez chémii a iných úprav.
Pozornosť sa dostáva aj iným plemenám napr. Mangalica ktorá obsahuje menej tuku a má až o 50% menšiu schopnosť priberania.. alebo jedenie hmyzu keďže obsahuje mnoho proteínu.
...
Kľúčové slová:
moderná gastronómia
gastro
gastronómia
jedlo
surovina
omáčka
minimalistické jedlá
reštaurácia
potravina
potraviny
mäso
lokálny pestovateľ
lokálny chovateľ
flexitarián
vegetarián
Obsah:
- Čo pre nás znamená Gastronómia?
Moderná Gastronómia - čo to je?
Minimalistické jedlá?
Dôležitá je aj Lokalita a pôvod
Flexitariánstvo
Jedlá rovno z misky, ktorá sa dá niekedy aj zjesť
Molekulárna gastronómia
Prílohy
Zoznam bibliografických odkazov
Zdroje:
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.