Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 119
projektov

Moderné trendy v Gastronómii

«»
Prípona
.pptx
Typ
prezentácia
Stiahnuté
3 x
Veľkosť
15,7 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
48039
Posledná úprava
10.12.2021
Zobrazené
1 053 x
Autor:
michael.marcin
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
•„Farm to table“ alebo „locavores“ ako trend sa dá nazvať aj spôsob akým sa dostalo jedlo na váš stôl. Dnes si radšej vyberáme potraviny ktoré vieme odkiaľ sú od tzv. drobnostatkárov

•Taktiež reštaurácie nemusia plytvať jedlom a potravinami a objednávajú suroviny presne koľko im treba a každodenne čerstvé alebo dokonca spracúvajú zvieratá aj samy.

• Takto to ocenia aj hostia v reštauráciách,ktorí ocenia radšej jedlá ktoré sú bez chémii a iných úprav.

Pozornosť sa dostáva aj iným plemenám napr. Mangalica ktorá obsahuje menej tuku a má až o 50% menšiu schopnosť priberania.. alebo jedenie hmyzu keďže obsahuje mnoho proteínu.
...

Kľúčové slová:

moderná gastronómia

gastro

gastronómia

jedlo

surovina

omáčka

minimalistické jedlá

reštaurácia

potravina

potraviny

mäso

lokálny pestovateľ

lokálny chovateľ

flexitarián

vegetarián



Obsah:
  • Čo pre nás znamená Gastronómia?
    Moderná Gastronómia - čo to je?
    Minimalistické jedlá?
    Dôležitá je aj Lokalita a pôvod
    Flexitariánstvo
    Jedlá rovno z misky, ktorá sa dá niekedy aj zjesť
    Molekulárna gastronómia
    Prílohy
    Zoznam bibliografických odkazov

Zdroje:
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko