Systém zabezpečenia kontroly hygieny potravín
Popis:
Základné súčasné kontrolné systémy na zabezpečenie zdravotnej bezpečnosti a hygienickej bezchybnosti potravín
- Správna výrobná prax (SVP)
- Štandardné sanitačné a operačné postupy (SaOP)
- Systém zabezpečenia kontroly hygieny potravín (HACCP)
• cieľom je zabezpečiť:
- optimalizáciu výroby potravín
- uspokojovanie výživových potrieb ľudského organizmu
- minimalizácia zdravotných rizík
...
Kľúčové slová:
hygiena potravín
kontrola hygieny
sanitácia
biologické nebezpečenstvo
chemické nebezpečenstvo
fyzikálne nebezpečenstvo
Obsah:
- Dokumentácia správnej výrobnej praxe
Zabezpečenie hygienického spôsobu výroby
Rozsah pôsobenia
Spracovanie sanitačných programov
Obsah sanitačného programu
Metodika sanitácie
O histórii HACCP
Analýza nebezpečenstva a posúdenie jeho závažnosti a rizika
Stanovenie kritických limitov - špecifikácia kritérií k ochrane zdravotnej bezpečnosti a hygienickej bezchybnosti na úrovniach CCP
Stanovenie spôsobu dokumentácie a archivácie záznamov
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.