Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 119
projektov

Výroba čerstvého mäsa

«»
Prípona
.ppt
Typ
prezentácia
Stiahnuté
2 x
Veľkosť
20,9 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
46052
Posledná úprava
24.08.2015
Zobrazené
1 151 x
Autor:
mvdralex
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Zdravotnú bezpečnosť a kvalitu mäsa a mäsových výrobkov podmieňujú už podmienky chovu jatočných zvierat a ich výživa.
Jatočnými zvieratami sú domáce kopytníky, ktorých mäso slúži na výživu ľudí a mäso z nich získané je povolené uvádzať na trh.
DEFINÍCIE
1.1. „Mäso“ znamená jedlé časti zvierat uvedených v bodoch 1.2 až 1.8, vrátane krvi.
1.2. „Domáce kopytníky“ znamenajú domáci hovädzí dobytok (vrátane zvierat
z druhov rodov Bubalus a Bison), domáce ošípané, ovce a kozy a domáce nepárnokopytníky


Kľúčové slová:

jatočné zvieratá

bitúnok

preprava zvierat

ochrana zvierat

ustajnenie zvierat

zdravotná prehliadka

zabitie



Obsah:
  • Bitúnky
    Domáce zabíjačky
    Preprava jatočných zvierat
    Vykladanie jatočných zvierat
    Ustajnenie a oddych jatočných zvierat
    Zdravotná prehliadka pred zabitím
    Rozhodnutie o zvierati
    Zabíjanie jatočných zvierat
    Omračovanie jatočných zvierat
    Mechanické omračovanie zvierat
    Chemické omračovanie zvierat
    Elektrické omračovanie zvierat
    Jatočné opracovanie ošípaných
    Zdravotná prehliadka po zabití
    Zdravotná značka
    Špecifikovaný rizikový materiál
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko