Výroba čerstvého mäsa
Popis:
Zdravotnú bezpečnosť a kvalitu mäsa a mäsových výrobkov podmieňujú už podmienky chovu jatočných zvierat a ich výživa.
Jatočnými zvieratami sú domáce kopytníky, ktorých mäso slúži na výživu ľudí a mäso z nich získané je povolené uvádzať na trh.
DEFINÍCIE
1.1. „Mäso“ znamená jedlé časti zvierat uvedených v bodoch 1.2 až 1.8, vrátane krvi.
1.2. „Domáce kopytníky“ znamenajú domáci hovädzí dobytok (vrátane zvierat
z druhov rodov Bubalus a Bison), domáce ošípané, ovce a kozy a domáce nepárnokopytníky
Kľúčové slová:
jatočné zvieratá
bitúnok
preprava zvierat
ochrana zvierat
ustajnenie zvierat
zdravotná prehliadka
zabitie
Obsah:
- Bitúnky
Domáce zabíjačky
Preprava jatočných zvierat
Vykladanie jatočných zvierat
Ustajnenie a oddych jatočných zvierat
Zdravotná prehliadka pred zabitím
Rozhodnutie o zvierati
Zabíjanie jatočných zvierat
Omračovanie jatočných zvierat
Mechanické omračovanie zvierat
Chemické omračovanie zvierat
Elektrické omračovanie zvierat
Jatočné opracovanie ošípaných
Zdravotná prehliadka po zabití
Zdravotná značka
Špecifikovaný rizikový materiál
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.