Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 119
projektov

Význam živín, ich delenie, schém a zloženia mäsa , mlieka a produktov z nich vyrobených

«»
Prípona
.ppt
Typ
prezentácia
Stiahnuté
16 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
7339
Posledná úprava
04.02.2018
Zobrazené
2 685 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Pre organizmus zvierat a tvorbu ich produktov je nutné a dôležité aby sa do organizmu dostávali biologické zlúčeniny, t.j. látky anorganického a organického pôvodu, ktoré sú potrebné na výživu živých organizmov, ktoré označujeme súhrnným názvom : živiny.

Živiny sú potrebné na : zabezpečenie všetkých životných procesov ako:

trávenie
pohyb,
udržanie telesnej teploty,
rast,
rozmnožovanie,
tvorba telesnej hmoty (predovšetkým svalový prírastok),
produkcia mlieka u laktujúcich zvierat,
produkcia vajec,
produkcia vlny,
zabezpečenie dobrého zdravotného stavu.

Kľúčové slová:

živiny

popoloviny

dusikaté látky

bielkoviny

živočíšna výroba

bezdusikaté látky



Obsah:
  • POPOLOVINY (Minerálne látky): makro a mikroprvky
    DUSÍKATÉ LÁTKY (NL)
    Bielkoviny svaloviny
    2. NEBIELKOVINOVÉ DUSÍKATÉ LÁTKY (AMIDY)
    3. BIOLOGICKY ÚČINNÉ LÁTKY (hormóny, vitamíny, enzýmy)
    Hlavný význam BÚL v živočíšnej výrobe
    Rozdelenie BÚL podľa funkcie
    Bezdusíkaté látky
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko