Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Zeleninárstvo

«»
Prípona
.pptx
Typ
prezentácia
Stiahnuté
5 x
Veľkosť
1,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
39741
Posledná úprava
11.03.2012
Zobrazené
1 484 x
Autor:
maria.pernisova
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Zeleninárstvo foliovníky skleníky 
Poľné zeleninárstvo - zaoberá sa pestovaním zeleniny na priamy konzum a spracovanie
Rýchlenie zeleniny - pestovanie zeleniny keď je jej nedostatkom v umelých podmienkach-skleník,foliovník
Zeleninárske semenárstvo - získava sa pestovaním zeleniny za účelom získania semena, ktoré potom slúži na ďalšie rozmnožovanie zeleniny
Šľachtenie - robíme za účelom získania nových druhov a kultivarov ktoré sú výkonnejšie a odolnejšie voči chorobám a škodcom

Význam zeleniny vo výžive človeka
1. Zelenina obsahuje dôležité látky ktoré sú nezastupitelné vo vyžive človeka
2. Odporučaná spotreba je 90 až 100kg zeleniny na osobu
3. Látky a vitamíny A,B,C,E,K,B
4. Minerálne látky –draslík vápnik horčik fosfor mangn železo
5. Liečivé látky-vláknina liečivé latky sú fitonady
6. Ďalšie látky –cukor škrob voda tuky farbivá chlorofil
...

Kľúčové slová:

zeleninárstvo

zelenina

priesady



Obsah:
  • Význam zeleniny vo výžive človeka
    Voda-zavlažovanie
    Zavlažujeme podľa druhov zeleniny
    Skleník
    Foliovník
    Spôsoby predpestovania priesad
    Faktory ovplyvňujúce kvalitu priesad
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko