Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 036   projektov
0 nových

Dopravníkové systémy

«»
Prípona
.doc
Typ
referát
Stiahnuté
5 x
Veľkosť
2,5 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
19872
Posledná úprava
02.03.2009
Zobrazené
1 218 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Výroba v akomkoľvek odbore či smere sa dnes v každom smere vylepšuje, modernizuje, zefektívňuje. Jedným z mnohých spôsobov je aj zavádzanie dopravníkov, dopravníkových systémov. Zavádzaním dopravníkového systému do výroby sa skrátia medzioperačné časy prepravy, zvýši výkon a znížia výrobné náklady. Dopravníkový systém zavádza poriadok do výroby, presne definuje a optimalizuje materiálové toky a odstraňuje zbytočné manuálne operácie, čím výrazným spôsobom oslobodzuje človeka od namáhavej a monotónnej práce.
Dopravníky a dopravníkové systémy sa navrhujú a vyrábajú pre rôzne druhy prepravovaných produktov, prepravných kapacít a tiež s ohľadom na priestorové možnosti odberateľa.
Nepoháňané a poháňané dopravníky predstavujú komponenty stavebnicového systému. Ich vzájomnou kombináciou sa vytvárajú dopravníkové trate a celé dopravníkové systémy pre rôzne prepravné výšky, šírky dopravníkov, druhy prepravovaného materiálu, nosnosti a prepravné kapacity.
Systémová integrácia – dáva systému inteligenciu, zabezpečuje súlad v činnosti dopravníkov, spolupracujúcich strojov a systémov po stránke elektrickej, mechanickej, elektronickej a iných riadiacich programov.
Táto systémová integrácia zahŕňa etiketovanie a identifikáciu produktov vo väzbe na skladovacie a informačné systémy a baliace linky, a tiež integráciu dopravníkov v medzioperačnej preprave vo výrobe.

Kľúčové slová:

dopravníkové systémy

dopravníky

drevársky priemysel

systémová integrácia



Zdroje:
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko