Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 025   projektov
0 nových

MIDI systémy - výučba hudby počítačom

«»
Prípona
.doc
Typ
referát
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
31225
Posledná úprava
03.05.2010
Zobrazené
349 x
Autor:
zadsemuser
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Použitie technológií v súčasnej hudbe je neprehliadnuteľné. Hociktorá hudobná skladba, ktorú počujeme, prechádza technologickým procesom. K tomu dochádza vtedy, keď je skladba vytváraná, hraná alebo reprodukovaná. Vďaka využitiu technológie hudobná informácia a komunikácia v posledných desaťročiach zaznamenala pozoruhodný rozmach.
Výučba hudby sa nemusí vyhýbať novým spôsobom, ktorými súčasná spoločnosť tvorí a počúva hudbu. Naopak, tieto nové zdroje pomáhajú študentom učiť sa počúvať hudbu a taktiež sa naučiť, ako je hudba vytváraná, a preto prinášajú vnímavejší a kritickejší postoj voči hudbe.
Použitie technologických zdrojov v výučbe hudby nielen povzbudzuje záujem študentov v učení, ale pripravuje ich aj na začlenenie do rozširujúcej sa technologickej spoločnosti, v ktorej žijú.
Úlohou hudobnej výchovy na základných a stredných školách je vychovať budúcich hudobných poslucháčov a pozdvihnúť ocenenie hudby. V priebehu svojho vzdelávania by sa študent mal učiť počúvať hudbu (rozvíjať hudobnú pozornosť počúvaním a analyzovaním hudby) a tvoriť hudbu (vyjadrovať sa hraním a komponovaním hudby).

Kľúčové slová:

MIDI systémy

výučba hudby počítačom

midi


O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko