Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 036   projektov
0 nových

Tvorivosť

«»
Prípona
.doc
Typ
referát
Stiahnuté
9 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
24247
Posledná úprava
18.05.2009
Zobrazené
894 x
Autor:
zadsemuser
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Skúsme sa zamyslieť nad významom výchovy, jej orientáciou a smerovaním. V našom modernom a rýchlom svete sú kladené vysoké nároky na dobrú osobnostnú výbavu človeka, preveruje jeho správanie na každom kroku. Stále hľadáme východiská, ktoré vo výchove budú pohotovo reagovať na množstvo nových skutočností.
Súčasný stav a vývoj výchovy a vzdelávania u nás nie je veľmi docenený. Prevládajú zastaralé prístupy, absentuje umenie komunikácie, pomoc pri adaptácii a príprave na prijímanie zmien, získavanie globálnych poznatkov o svete, výchova k pohotovosti riešiť problémy.
Rola učiteľa je v globálnej výchove chápaná ako významná požiadavka výchovy, pretože táto profesia sa chápe viac ako povolanie – ide o poslanie v pravom zmysle slova.
Skutočné vzdelanie, vlastný proces učenia sa môže uskutočňovať len vtedy, ak učiteľ uplatňuje celostný prístup, ktorý sa vyznačuje zdravou sebadôverou, vierou v schopnosti ostatných samostatne sa učiť a premýšľať, ak je tolerantný a schopný pripustiť si vlastné chyby a poučiť sa z nich.

Kľúčové slová:

Globálna výchova

osobnosť tvorivého učiteľa

tvorivosť

kreativita

tvorivý proces

tvorivý učiteľ

humanizácia

empatia

vzťah učiteľ žiak


O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko