Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Ovocie a zeleniny

«»
Prípona
.doc
Typ
ročníková práca
Stiahnuté
4 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
30063
Posledná úprava
27.02.2010
Zobrazené
1 313 x
Autor:
erzsebet
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Každý z nás dobre vie, akú pohonnú hmotu vyžaduje auto, aby slúžilo čo najlepšie a najdlhšie. Mnohí z nás sa však málo zamýšľajú nad tým, akú potravu prijímať, aby sme telo udržali v čo najlepšej kondícii a ochránili ho pred ochoreniami. Za svoje zdravie si zodpovedá každý sám. K tomu, aby telo zostalo svieže a dokázalo sa brániť ochoreniam, potrebuje hlavne dostatok vitamínov a minerálov, ktoré získame predovšetkým konzumáciou ovocia a zeleniny. V dnešnej dobe sa stávame svedkami veľkých zmien v uvažovaní o zdravej výžive. Rýchle stravovanie, tzv. "fast food", nám dodáva predovšetkým množstvo konzervačných prostriedkov. Dnes konečne vidíme, čo to obnáša: sú to suroviny bez vitamínov a výživy.
Po stáročia sa jedlo považovalo za stavebný materiál našich buniek a štruktúry anatómie. Jedlo musí byť vyvážené aby plnilo svoju úlohu. Preto čerstvá strava bez konzervácie je tým najlepším, čo môžeme telu a vôbec sebe dať. Konzervovaním jedla sa ničia jeho liečivé účinky. Čerstvé ovocie a zelenina nás stavajú na cestu k dobrému zdraviu a pomáha nám pri liečení bežných ochorení. Tato príručka ponúka čitateľom využitie liečivých schopností ovocia a zeleniny - buď ako prevenciu alebo pri liečbe bežných ochorení.

Kľúčové slová:

Ovocie a zeleniny



Zdroje:
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko