Agrofarma NJHD Podnikateľský plán z predmetu Vidiecky turizmus a agroturizmus
Popis:
Témou semestrálnej práce je vypracovanie podnikateľského plánu so zameraním na vidiecky turizmus a agroturistiku. Agroturistika je užšia forma vidieckeho turizmu priamo viazaná na poľnohospodársky podnik. Každý podnikateľ v agroturistike využíva prírodný potenciál regiónu a v podstate návštevníkom ponúka nielen ubytovanie a stravovanie ale predovšetkým blízky kontakt s prírodou a hospodárskymi zvieratami .Pobyt v prírode ponúka iný pohľad na svet. Môžeme spomaliť a prísť na iné myšlienky. Návštevník agroturistiky v nej nájdu pokoj, kľud či aktívny oddych a množstvo zážitkov, ktoré ho nabijú energiou. Agroturistika je v súčasnosti aj na Slovensku rastúce odvetvie, ktoré svojimi službami pre návštevníkov priamo prispievaj k rozvoju vidieka.
Cieľom tejto práce je prispieť k zviditeľneniu agroturistiky na Slovensku a hlavne v rámci POZOR regiónu. Návštevníci nášho podniku si môžu zo širokého spektra služieb
v agroturistike vybrať tú najvhodnejšiu pre nich. Je možnosť využitia programu na sedem dní a víkendového programu, ktorý sa samozrejme môže tiež meniť podľa požiadaviek zákazníkov. Cieľom podniku je návštevníkom ukázať krásy našej prírody a tiež poskytujeme
Kľúčové slová:
Podnikateľsky
plán
vidiecky
turizmus
Obsah:
- Úvod
1 Prehľad literatúry
1.1 Cestovný ruch
1.1.1 Formy cestového ruchu
1.2 Vidiecky cestovný ruch a agroturistika
1.3 Agroturistika
1.3.1 Význam agroturistiky v poľnohospodárstve
1.3.2 Agroturistika v Európe
1.3.3 Agroturistika na Slovensku
1.4 Služby agroturistiky
2 Charakteristika regiónu a miesta podnikania
2.1 História okresu Myjava
2.2 Geografická charakteristika okresu Myjava
2.3 Klimatická charakteristika
2.4 Rastlinstvo a Živočíšstvo Myjavského okresu
2.5 Obec Hrašné
3 SWOT analýza
3.1 Grafy SWOT analýzy
4 Marketingová stratégia
4.1 Trh
4.2 Popis služieb
4.3 Predaj a marketing
5 Charakteristika podniku
5.1 Návštevný poriadok
6 Manažment prevádzky
6.1 Organizačná schéma
6.2 Popis pracovných pozícií, náplní, doby a hrubej mzdy
6.3 Prevádzka a zásobovanie
7 Ekonomika prevádzky
7.1 Náklady prevádzky
7.2 Mzdy pre pracovníkov
7.3 Výnosy prevádzky
7.4 Vyhodnotenie nákladov a výnosov
7.5 Finančný plán na 5 rokov
7.6 Rekapitulácia
8. Konkurencia a jej analýza
9. Program pre hostí
9.1 Program pre hostí na 7 dní
9.2 Program pre hostí na 3 dni
Záver
Zoznam použitej literatúry
Zdroje:
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.