Falšovanie ovocných štiav
«»
Popis:
Ovocné šťavy sú v dnešnej dobe súčasťou zdravej životosprávy moderného človeka. Sú veľmi obľúbené nielen pre svoju typickú chuť a vôňu ale aj vďaka obsahu vitamínov a antioxidantov.
Vyrábajú sa z jedného alebo viacerých druhov ovocia a patria k veľmi vyhľadávanému tovaru na komerčnom trhu s nápojmi.
Falšovať ovocné nápoje je možné rôznymi spôsobmi, od riedenia vodou, dodávanie rôznych látok do nápojov, až po „zamaskovanie“ niektorých negatívnych vlastností. Na overenie kvality 100 % nápojov a autenticity sa zaviedli rôzne analýzy, ktoré slúžia na ochranu spotrebiteľa. Najvyužívanejšie sú metódy analytickej chémie.
Kľúčové slová:
ovocné
šťavy
falšovanie
vitamíny
Obsah:
- Spracovanie ovocných štiav
Pomocné látky na výrobu ovocných štiav
Spôsoby falšovania ovocných štiav
Technológia výroby ovocných štiav
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.