Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 091   projektov
0 nových

Falšovanie ovocných štiav

«»
Prípona
.docx
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
7 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
45550
Posledná úprava
05.01.2015
Zobrazené
972 x
Autor:
sona.gajdosova35
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Ovocné šťavy sú v dnešnej dobe súčasťou zdravej životosprávy moderného človeka. Sú veľmi obľúbené nielen pre svoju typickú chuť a vôňu ale aj vďaka obsahu vitamínov a antioxidantov.
Vyrábajú sa z jedného alebo viacerých druhov ovocia a patria k veľmi vyhľadávanému tovaru na komerčnom trhu s nápojmi.
Falšovať ovocné nápoje je možné rôznymi spôsobmi, od riedenia vodou, dodávanie rôznych látok do nápojov, až po „zamaskovanie“ niektorých negatívnych vlastností. Na overenie kvality 100 % nápojov a autenticity sa zaviedli rôzne analýzy, ktoré slúžia na ochranu spotrebiteľa. Najvyužívanejšie sú metódy analytickej chémie.

Kľúčové slová:

ovocné

šťavy

falšovanie

vitamíny



Obsah:
  • Spracovanie ovocných štiav
    Pomocné látky na výrobu ovocných štiav
    Spôsoby falšovania ovocných štiav
    Technológia výroby ovocných štiav
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko