Hodnotenie kvality sladkovodných rýb
«»
Popis:
Semestrálna práca o kvalite sladkovodných rýb vo výžive človeka
kvalitatívne parametre rybieho mäsa, čerstvosť, štádiá rozkladu rybieho mäsa, senzorické prejavy čerstvosti, faktory vplývajúce na kvalitu rybieho mäsa
Kľúčové slová:
ryby
mäso
rybie mäso
sladkovodné ryby
Obsah:
- Tržné ryby 2
Hmotnostné skupiny tržných rýb 2
Kvalitatívne parametre rybieho mäsa 2
2. Čerstvosť 3
3. Nutričné parametre 4
4. Hygienická kvalita 4
Posudzovanie čerstvosti (kvality) rýb 4
Ukazovatele hodnotené vo vzťahu k čerstvosti rýb a metódy ich stanovenia 4
Všeobecné hranice ku zmyslovému posúdeniu čerstvosti 5
Senzorické prejavy a stupne kazenia rýb 6
Schéma znázorňujúca faktory vplývajúce na kvalitu rybieho mäsa 7
Zdroje:
- MERTEN M., Zpracování ryb, 2002, ISBN 80-86073-89-0
- SAMPELS S., LEVÝ E., MRÁZ J., VEJSADA P., ZAJÍC T., Kvalita a gastronomie ryb a rybích výrobku, 2014
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.