Investičný projekt - reštaurácia
«»
Popis:
V tejto semestrálnej práci som vypracovala investičný projekt pre založenie nového podnikateľského subjektu, konkrétne je to reštaurácia so zameraním na taliansku kuchyňu. Podnikanie sa bude vykonávať vo forme podniku jednotlivca.
Rozhodla som sa o prenájom priestorov v Banskej Bystrici blízko centra mesta a zároveň blízko diaľnice. Myslím, že zariadenia takéhoto typu sú v meste približne tri. Samozrejme pizzerií je niekoľko násobne viac, ale naše menu sa bude sústreďovať na taliansku kuchyňu celkovo. Vybrané priestory sú vhodné na tento typ podnikania keďže v minulosti tam už reštaurácia fungovala, je zariadená, a teda pripravená na otvorenie. Je len potrebné uskutočniť niekoľko vnútorných úprav a postarať sa hlavne trošku o design, ktorý by mal byť v talianskom štýle. Na túto podnikateľskú činnosť sa použijú vlastné aj cudzie finančné prostriedky.
Reštaurácie Michelangelo, Piaza Fiume a Evijo patria medzi našich hlavných konkurentov, na ktorých sa tiež okrajovo zameriame v tejto práci.
Je viac ako pravdepodobné, že aj keď ponuka našej reštaurácie sa bude zameriavať na cielenú skupinu, ktorá obľubuje len talianske jedlá, myslím, že práve táto kuchyňa patrí medzi ľuďmi za najobľúbenejšie a zabezpečí podniku dostatočný počet zákazníkov a dobré miesto na trhu.
Kľúčové slová:
investičný zámer
kapitál
analýza
financie
bod zvratu
konkurencia
swot
marketingový mix
Obsah:
- I. Obsah
II. Zhrnutie 3
Základné údaje podniku 3
Predpokladaný vývoj základných ekonomických ukazovateľov 4
III. Hlavná časť projektu 5
1. Charakteristika firmy a jej cieľov 5
2. Organizácia riadenia a manažérske tímy 6
3. Analýza trhu a konkurencie 9
4. Marketingová stratégia 11
4.1 Výrobková stratégia 11
4.2 Cenová stratégia 12
4.3 Distribučná politika 12
4.4 Komunikačná politika 12
5. Proces poskytovania služieb 12
5.1 Analýza procesu poskytovania služieb 12
5.2 Analýza kapacity pre poskytované služby 13
5.3 Analýza skladového hospodárstva 13
5.4 Analýza faktorov ovplyvňujúcich úspešnosť poskytovaných služieb 13
6. Materiálové vstupy a energie 13
7. Veľkosť a umiestnenie výrobnej jednotky 14
8. Technicko-technologické zabezpečenie projektu 15
9. Personálny plán 16
10. Implementačný plán 17
11. Analýza rizikovosti projektu 18
Analýza citlivosti rizika 19
12. Finančno - ekonomická analýza 20
A. prehľad štruktúry investičných kapitálových výdajov 20
B. štruktúra výrobných nákladov - mesačná 21
C. financovanie investície 21
D. rozpočet nákladov na rok 2013 21
E. nákladový plán na 4 roky 23
F. plán cash flow 24
G. ukazovatele ekonomickej efektívnosti 25
13. Návrh záruk projektu 28
14. Dopad investície na životné prostredie 28
IV. Záver 29
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.