Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 077   projektov
0 nových

Jačmeň a siláž trávna

«»
Prípona
.docx
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
8 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
47587
Posledná úprava
20.08.2019
Zobrazené
1 029 x
Autor:
anicka.hlavata
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Semestrálna práca z výživy zvierat o jačmeni a siláži trávnej. Semestrálna práca obsahuje makroskopickú charakteristiku jednotlivých krmív, ich jednotlivý fyziologický účinok, dávkovanie a spôsoby úpravy pre jednotlivé hospodárske zvieratá.

Kľúčové slová:

Siláž

siláž trávna

jačmeň

dávkovanie siláže

dávkovanie jačmeňa

fyziologické účinky jačmeňa

fyziologické účinky siláže



Obsah:
  • 1 Zrno Jačmeňa 2
    1.1 Druh 2
    1.2 Makroskopická charakteristika 2
    1.3. Výživová hodnota 2
    1.4. Fyziologický účinok krmiva na organizmus zvierat 4
    1.5 Dávkovanie a spôsob úpravy pre jednotlivé druhy a kategórie HZ 5
    2 Trávna Siláž 6
    2.1 Druh 6
    2.2 Makroskopická charakteristika 6
    2.3. Výživová hodnota 6
    2.4. Fyziologický účinok krmiva na organizmus zvierat 7
    2.5 Dávkovanie a spôsob úpravy pre jednotlivé druhy a kategórie HZ 8
    Zoznam použitej literatúry 9

Zdroje:
  • BÍRO, D. 1995. Zásady konzervovania krmív silážovaním. In: DEBRECÉNI, O et al., 1995 Praktická príručka pre chovateľov hovädzieho dobytka. Nitra: VŠP, 1995, 181 s. ISBN 80-7137-256-0.
  • BÍRO, Daniel, Milan ŠIMKO, Miroslav JURÁČEK, Branislav GÁLIK a Michal ROLINEC. Výživa zvierat. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2016. ISBN 978-80-552-1559-4
  • DAY, L. 2004. Lipid Chemistry. In: Encyclopedia of Grain Science. Elsevier Academic Press, Oxford, 2004, vol. 2, p. 157-165, ISBN: 0-12-765490-9.
  • GÁLIK, Branislav, Daniel BÍRO, Milan ŠIMKO, Miroslav JURÁČEK, Erika HORNIAKOVÁ a Michal ROLINEC. Nutričná charakteristika krmív. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2011. ISBN 978-80-552-0665-3.
  • HRAZDÍROVÁ Vladěna a kol. 2015. Vliv kvality siláží a složení směsné krmné dávky pro dojnice na kvalitu mléka. Bakalárska práca. Brno, Mendelova univerzita v Brne, 2015. str.28
  • KOVÁČ, Michal, Václav ČUPKA, Oto KACEROVSKÝ, Stanislav KRÁČMAR, Ján LABUDA a Milan PAJTÁŠ. Výživa a kŕmenie hospodárskych zvierat. Bratislava: Príroda, 1989. ISBN 80-07-00030-5.
  • OECES. 2004. Consensus document on compositional considerations for new varieties of barley (Hordeum vulgare L.): key food and feed nutrients and antinutients. Series on the Safety of Novel Foods and Feeds No. 12, Joint meeting of the chemicals committe and the working party on chemicals, pesticides and biotechnology. OCED
  • PETRIKOVIČ, Peter, Alexander SOMMER, Zuzana ČEREŠŇÁKOVÁ, et al. Výživná hodnota krmív. I. časť. Nitra: Slovenský chov, 2000. Publikácie VÚŽV Nitra, 2, 2000. ISBN 80-88872-12-X.
  • PETRIKOVIČ, Peter, Alexander SOMMER, Zuzana ČEREŠŇÁKOVÁ, et al. Výživná hodnota krmív. II. časť. Nitra: Slovenský chov, 2000. Publikácie VÚŽV Nitra, 2, 2000. ISBN 80-88872-12-X.
  • POLÁK, Miroslav. 2010. Stráviteľnosť a výživná hodnota lucernotrávnych a trávnych siláží vyrábaných technológiou obaľovaných balíkov. Dizertačná práca. Nitra, SPU 2010
  • POSPIŠIL, Richard, Eva CANDRÁKOVÁ, Jozef ŽEMBERY a Dávid ERNST. Integrovaná rastlinná výroba. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2018. ISBN 978-80-552-1810-6.
  • STN 46 1200-3. 1996. Kŕmne obilniny. 3. časť: Zrno kŕmneho jačmeňa
  • ZIMOLKA, Josef. Ječmen - formy a užitkové směry v České republice. Praha: Profi Press, 2006. ISBN 80-86726-18-5.
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko