Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 077   projektov
0 nových

Konkurenčné analýzy a stratégie (gastro odvetvie)

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
88 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
34969
Posledná úprava
09.07.2010
Zobrazené
6 455 x
Autor:
markhusss
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Keď zhrnieme konkurenčnú stratégiu hotela TURIEC môžeme povedať, že firma nie je konkurenčne ohrozovaná a aj napriek dosť veľkej konkurencii si udržiava významne postavenie na trhu a dosahuje zisky.

Ceny v hoteli TURIEC sú prijateľné, ale čo je významný plus, sú nižšie ako u konkurencie. Hotel TURIEC každý mesiac, za účelom zvýšenia predaja poskytuje rôzne akcie a stálym hosťom ponúka možnosť využitia klubových kariet.

Najväčšiu konkurenčnú hrozbu môže hotel TURIEC pripisovať hotelu GRANDIS, hotelu VICTORIA a koniec koncom aj penziónu BRILANT. Tieto 3 zariadenia sa do značnej miery podobajú poskytovaním služieb a komplexnosťou služieb na hotel TURIEC.

Kľúčové slová:

hotel

konkurencia

slabé stránky

silné stránky

podnikanie

štruktúra

stratég



Obsah:
  • STRUČNÁ CHARAKTERISTIKA FIRMY 1


    Základné údaje spoločnosti 1


    Legislatívna forma. 1


    Štatutárny orgán - Predstavenstvo spoločnosti 2


    Dozorná rada. 2


    Aktivity. 2


    Vízia. 3


     


    VÝCHODISKOVÁ SITÚACIA 4


    Služby. 4


    Vstupné priestory. 4


    Ubytovanie. 4


    Gastronómia. 5


    Konferenčné priestory. 6


    Wellness a Beauty – Ponuka procedúr 7


     


    ANALÝZA KONKURENČNÉHO PROSTREDIA 8


    Interné prostredie. 8


    Organizačná štruktúra. 8


    Vzťah k zamestnancom.. 9


    Ekonomická situácia podniku. 10


    Vybavenosť technikou a technológiou. 10


    Externé prostredie. 10


    Konkurenti 10


    Dodávatelia. 13


    Vzťah k zákazníkom.. 13


    Vzťah ku konkurencii 14


    Analýza PEST marketingového makro prostredia podn. 14


    Politické prostredie. 14


    Ekonomické prostredie. 15


    Životné prostredie. 15


    Technologické prostredie. 15


    SWOT analýza. 16


    analýza - silné stránky. 16


    Analýza - príležitosti 16


    analýza – slabé stránky. 17


    analýza - hrozby. 17


    SWOT graf 17


    Vyhodnotenie SWOT grafu. 18


    Tvorba a vyber stratégie. 18


    Stratégia FOCUS. 18


    Stratégia nákladového vodcovstva. 18


    Stratégia diferenciácie. 19


    Výber stratégie. 19


     


    ZHRNUTIE 20


    ZOZNAM BIBLIOGRAFICKÝCH ODKAZOV  21


Zdroje:
  • 1.Prof. Ing. Jozef Papula, PhD., Mgr. Zuzana Papulová, PhD.: Strategický manažment – teoretické východiská alebo jadro vedomostí. 1 vyd. Bratislava: KARTPRINT, 2009, ISBN 978-80-88870-78-4
  • 2. http://kaia.mtf.stuba.sk/predmety/rp/Organizacne_struktury.pdf
  • 3. www.orsr.sk
  • 4. www.hotelturiec.sk
  • 5. www.google.sk
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko