Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 091   projektov
0 nových

Prepravy skaziteľných potravín a špeciálne dopravné a prepravné prostriedky určené pre tieto druhy prepravy

«»
Prípona
.docx
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
7 x
Veľkosť
0,3 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
40316
Posledná úprava
25.05.2012
Zobrazené
2 377 x
Autor:
jane21
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Problematikou medzinárodnej prepravy skaziteľných potravín a špeciálnymi dopravnými a prepravnými prostriedkami určenými pre tieto druhy prepravy sa zaoberá medzinárodná dohoda ATP. Dohoda bola uzatvorená 1. septembra 1970 v Ženeve a do platnosti vstúpila 21. novembra 1976. Dohoda ATP sa skladá zo 4 kapitol, 3 príloh a 6 dodatkov k prílohám a 10 vzorov skúšobných protokolov.

ATP je dohoda medzi štátmi a nie je stanovený žiadny spoločný donucovací orgán. Kontroly sú v praxi uskutočňované zmluvnými stranami.

Táto dohoda vznikla s cieľom zlepšiť podmienky zachovania kvality skaziteľných potravín počas ich prepravy, najmä v medzinárodnom obchode s predpokladom, že zlepšenie týchto podmienok môže prispieť k rozvoju obchodu so skaziteľnými potravinami...

Kľúčové slová:

ATP

prepravné a dopravné prostriedky

Špeciálne dopravné a prepravné prostriedky

izotermické

chladiace

mechanické chladiace

vyhrievacie



Obsah:
  • Úvod 3
    1. Špeciálne dopravné a prepravné prostriedky 4
    1.1. Izotermický dopravný alebo prepravný prostriedok 4
    1.2. Chladiaci dopravný alebo prepravný prostriedok 4
    1.3. Mechanický chladiaci dopravný alebo prepravný prostriedok 5
    1.4. Vyhrievací dopravný alebo prepravný prostriedok 5
    2. Kontrola špeciálnych dopravných a prepravných prostriedkov 6
    2.1. Certifikačný štítok 8
    2.2. Rozlišovacie značky 10
    3. Preprava hlboko zmrazených a zmrazených potravín 11
    3.1. Teplotné podmienky na prepravu hlboko zmrazených a zmrazených potravín 12
    4. Preprava chladených potravín 12
    4.1. Teplotné podmienky na prepravu chladených potravín 13
    Záver 14
    Použitá literatúra 15

Zdroje:
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko