Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Príjmová a cenová elasticita dopytu po mäse, mäsových výrobkoch a rybách

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
4 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
6006
Posledná úprava
02.08.2017
Zobrazené
2 102 x
Autor:
intangity
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Úvod

Táto časť správy prezentuje výsledky analýzy citlivosti mäsa, mäsových výrobkov a rýb skonzumovaných v domácnostiach vo vzťahu k príjmom a cenám v rokoch 1979 až 1999. Poskytuje informácie o spotrebe mäsa, mäsových výrobkov a rýb v závislosti od príjmu jednotlivých domácností za určité obdobie, a taktiež ako sa mení spotreba v súvislosti so zmenami cien za dané obdobie, prihliadajúc na príznačné charakteristiky jednotlivých domácností.

Do roku 1989, cenové a príjmové elasticity dopytu boli prezentované formou správ „National Food Survey“. Cenové elasticity sa získavali pomocou modelu konštantnej elasticity dopytu, ktorý bol do roku 1989 považovaný za nevhodný jednak z teoretického ekonomického pohľadu, ako aj z pohľadu jeho neschopnosti obzrejmiť odchýlky dostatočne jasne pre dáta NFS. Väčšina elasticít bola získaná analýzou každej potraviny samostatne, bez pozornosti na vzniknuté dôsledky, vznikajúce voľbou medzi veľmi príbuznými výrobkami branými do úvahy (napr. dopad efektov krížovej elasticity).

Kľúčové slová:

elasticita dopytu

spotreba mäsa

almost ideal demand system

zmena cien

cenový index

maloobchod

ryby



Obsah:
  • Úvod
    Model dopytu a metodológia
    Úvod
    Cenové elasticity
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko