Produkt a kvalita
Popis:
Trhový podiel ako faktor kvality ovplyvňuje viacero faktorov (v závislosti od druhu a charakteru produktu). Medzi rozhodujúce faktory patrí napr. zastúpenie značky vo viacerých kategóriách (skupinách) produktu. Napr. pri cukríkoch je dôležité pokrytie územia produktom, no reakcie okolia na tento produkt nemajú podstatný význam. Výnimkou môže byť situácia vo fáze rastu životného cyklu takéhoto produktu. Rovnako exkluzivita výrazne neovplyvňuje vnímanie kvality tohto produktu.
Zákazník niekedy ťažšie posúdi technickú kvalitu produktu, preto túto posudzuje podľa rozšírenia danej značky. Rozšírenie je priamym odrazom podielu na trhu, a preto signál o tomto je dôležitý pre vnímanie kvality produktu.
Kľúčové slová:
Systém kritických bodov – HACCP
Olomoucké tvarôžky
Systém kvality vo výrobe potravín
Teória kvality
Výskum trhu a jeho vyhodnotenie
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.